Odkrýváme tajemství krásy

Která z nás by nechtěla být krásná? Ale jak na to, aby naše pleť, vlasy i nehty byly zdravé a krásné bez spousty utracených peněz a hodinách strávených po kosmetických salonech, kadeřnictvích? Zkuste zvolit přírodní cestu ke kráse.

Heřmánek ponořený v misce s vodou

Jak na vlasy?

Vaše vlasy jsou bez života, suché, mdlé, matné nebo se lámou? Ztracenou sílu a vitalitu jim můžete vrátit pomocí přírodních prostředků. Vyzkoušejte přírodní balzám, jehož základní složkou je citron. Vylisujte šťávu ze dvou zralých citronů, přidejte ricinový olej a přírodní vlasový zázrak je na světě. Touto směsí oplachujte vlasy, brzy budou opět plné lesku, síly a navíc se budou snadno hřebenem upravovat.

Na vlasy je výborný také heřmánek. Co taková domácí heřmánková emulze? Budou stačit sušené květy heřmánku a voda. Květy heřmánku dejte do poloviny sklenice a přelijte čtyřmi stejnými sklenicemi vody. Květy ve vodě vařte pět minut. Po umytí vlasů šamponem, opláchujte vlasy heřmánkovou emulzí, dodá vašim vlasům lesk a budou hladké.

Hydratace pokožky

Hluboká hydratace je velice důležitá hlavně pro suchou napjatou pokožku. Pro tento typ pleti jsou nejvhodnější krémy, které zklidní drobná poranění a ochrání před dehydratací. Nejlepší je krém s obsahem měsíčku nebo heřmánku, jejich kombinace zaručí zdravou a zářivou pleť po pár dnech aplikace.

Připravte si svou vlastní heřmánkovou hydratační masku. Jak na to? Vezměte sušené květy heřmánku, chrpy polní a lněné semínko. Směs zalijte vařící vodou, aby vznikla tuhá emulze. Klidně můžete přidat ještě med nebo citronovou šťávu. Masku používejte na čistou pleť obličeje a dekoltu, nechte ji působit asi 15 minut.

Aby ruce byly jemné

Také pokožka na rukou o vás hodně prozradí. Pokožka dlaní je velmi jemná, náchylná k vysýchání, pak může být na dotek nepříjemná, až hrubá. Zhrubnutí dlaní zabráníte pravidelnou hydratací. Sáhněte po krému s parafínem, jemnost dlaní potom bude samozřejmostí.

Zajděte si na masáž

Masáže si lidé dopřávají už od nepaměti a věděli, proč to dělají. Po týdenním shonu v práci je masáž výbornou relaxací. Masáž s aromatickým olejem z levandule vás uvolní a zklidní. Masáž také zlepší prokrvení celého těla a uvolní ztuhlé svaly. Pomůže odbourat stres a neklid, zároveň dopřeje péči vaší pokožce.

Nakonec doporučíme příjemnou lázeň z medu a mléka. Hrneček medu rozpusťte v jednom litru teplého mléka a nalijte do vany napuštěné teplou vodou. Med s mlékem zjemní a změkčí pokožku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies