Odvykání kouření s pomocí hypnózy

Přestat kouřit není vůbec lehké. Po určité době abstinence začne být chuť na cigaretu silnější než my. S pomocí hypnózy ale může posílit to, co k překonání závislosti potřebujete nejvíce – sebevědomí a pevnou vůli.

Žena s cigaretou v ústech

Jak funguje hypnóza

Naše podvědomí je jako dítě. Bere vše doslovně. Pokud si například řeknete.: „Mě se z toho rozskočí hlava“, může být taková hláška brána jako impuls k tomu, aby vás hlava skutečně bolet začala. Platí to ale také pro to, co si myslíte o sobě a životě jako takovém. Věříte-li, že jste smolař, pak jim skutečně budete, protože díky nedostatku sebevědomí zkazíte, na co sáhnete.

Podvědomí vás dovede přesně k takovým situacím, které vás budou utvrzovat v tom, co si o sobě myslíte. Díky hypnózy ale můžete změnit, čemu věříte. Hypnotizér vám například vsugeruje, že jste krásná a úspěšná a vy se pak opravdu můžete cítit lépe.

Samozřejmě ne vždy je to tak jednoduché – stojí-li za vaším nízkým sebevědomím například nepovedené první lásky či nehezké dětství, je třeba řešit tuto příčinu. Hypnotizér vám umožní znovu prožít situace, které utvářely váš negativní postoj k sobě samému.

Čím vícekrát ve své mysli onen kritický okamžik prožijete, tím slabší pro vás bude mít emoční sílu – až se s ním vyrovnáte úplně.

Kouření a hypnóza

Hypnóza nezpůsobí, že už nikdy nebudete mít chuť na cigaretu. To není možné. Pomůže vám ale s kouřením přestat. Účinná je především u těch, kteří přestat skutečně chtějí. Většina kuřáků si totiž jen myslí, že chtějí.

Říkají si, že by měli přestat, protože je to nákladný a zdraví škodlivý zlozvyk, ale k odvykání je nutí, že by měli, ne že chtějí oni sami. Ve skutečnosti touží dál uspokojovat svou potřebu.

Podmínkou pro překonání závislosti je tedy pevné rozhodnutí, že přestat chcete, že jste silnější než ta rostlina. Nepochybujte o sobě! Hypnotizér vám pak pomůže tuto sebedůvěru ještě více upevnit.

Rady hypnotizérů při odvykání kouření

Pro překonání závislosti na nikotinu hypnotizéři doporučují „překouřit se“, aby vám cigarety přestaly chutnat. Při velké touze žvýkejte žvýkačky, cucejte bonbony nebo „kuřte“ dřevěný špalíček, který vám bude cigaretu připomínat.

Jakmile dostanete chuť, řekněte si nahlas: „Já už nekouřím a nemám to zapotřebí“ a zaměřte se na něco jiného. Připravte se také na to, že po určité době začnete myslet na to, jak by vám asi cigareta chutnala. Stačí jednou neodolat a jste tam kde jste byli! Pamatujte, že od závislosti vás dělí jediná cigareta.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies