Opary a jejich léčba

Trápí vás často opary? Puchýřky se mohou vyskytovat na rtech i v ostatních oblastech obličeje. Opary trápí častěji ženy a jsou nejen kosmetickou vadou, ale i vážným virovým onemocněním. V následujících řádcích se dozvíte, jak s opary bojovat...
Dívka pijící ze sklenice mléko

Je to opar, není to opar?

Opar vypadá na první pohled pouze jako kosmetická vada. Ohlásí se vám svěděním a pálením, poté mokvá. Nakonec se vytvoří strup a hojí se bez jizev.
Téměř 90% populace v sobě nosí nakažlivé herpetické viry (díky nim opar vzniká). Často se opar neprojeví vůbec (přesto, že jste nositelem herpetických virů), ale u jisté části lidí se opakují opary pravidelně. Viry jsou uloženy v nervové buňce, přemísťují se do buněk kožních a nejčastěji jsou opary napadeny rty.

Opary se tvoří při oslabení

Opar se vytvoří například při oslabení organismu, menstruaci, horečce, při hormonálních změnách, pod vlivem stresu, při poruchách imunitního systému.

Jak opary léčit?

  • dostatečný přísun vitaminu C a zinku - důležitá prevence proti oparům, posilují imunitní systém a působí antivirově
  • vitamin E - urychluje léčbu
  • masti volně dostupné v lékárně - potlačují vir
  • domácí pomocníci na opary - med, ocet, extrakt z meduňky obecné
Máte-li opar, vyhněte se líbání, používejte pouze své sklenice, apod. Samozřejmostí je čistý ručník, o který se s nikým nedělte, abyste viry nepřenášeli dál.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies