Optické klamy lichotí postavě

Patříte mezi skupinu žen, které se dívají na svou postavu s úsměvem nebo k těm ostatním, které při každém oblékaní bědují a stále se rozmýšlí, jak zakrýt to či ono? Zviditelněte své přednosti a skryjte nedostatky! Poradíme Vám, jak na to.

Žena ležící na pohovce

Jaké barvy jsou nejlepší pro optický klam?

Ke klasickým a velice dobře známým optickým klamům můžeme zařadit několik jednoduchých a pro každou ženu zvládnutelných triků. Za prvé jsou to barvy vašeho oděvu. Vždy platí, čím tmavší, tím více opticky zeštíhlují.

Nejlepší volbou je barva černá, naopak barvy světlé a barva bílá opticky zešiřuje, čehož mohou využít extrémně štíhlé ženy. Pro tuto skupinu je vhodným řešením také různé řasení topů či halenek, jež bravurně přidávají nějaké to kilo navíc (neobávejte se obézního vzezření, řasení pouze dodá dojem přiměřeně zdravého vzhledu).

Pruhy, proužky a kostky

Jestliže si potrpíte na strakaté či proužkované oblečení, buďte při výběru ostražití. Proužky jsou fajn, ale jen tehdy, když k nim vaše postava ladí. Štíhlé ženy mohou volit proužky oběma směry (svislé i vodorovné). Neméně pěknou kombinací je i kostka v barvě černobílé, která mírně přidává na objemu extrémně šíhlým ženám.

Žena, která má korpulentní postavu, by měla volit proužky svislé (zeštíhlují). Toto pravidlo platí i pro ženy, jež svým vzrůstem nedosahují žádané výšky. V tomto případě vám proužky opticky přidají několik centimetrů. A v případě, že rády nosíte podpatky, pak vám i tato elegantní pomůcka pomůže s tolika centimetry, kolik jich zvládnete unosit.

Vyberte si kabát, který vám padne

A jak naložit se zimním obdobím? Začnou se nosit teplé bundy a kabáty, ale jakou délku vybrat, jaký styl, aby tělesné proporce byly vyváženy? Každý typ postavy má šanci, jak vypadat pěkně a bez zbytečných obav.

Máte-li úzká ramena, širší boky a stehna, pak vyzkoušejte kabát, který má větší límec (např. kožešinový). Pro ženy se širokými rameny a úzkými boky jsou nejvhodnější kabáty bez velkých límců či ramenních vycpávek, které mají střih písmene A.

Dámy celkově širšího vzhledu by měly vybírat malinko volnější střih, který mírně naznačuje zvon (to znamená, že vrchní partie by měly být jen o něco volnější, téměř by měly obepínat tělo, ale ne příliš, na bocích či stehnech jsou rozšířené).

Ženám se souměrnou postavou dodá ten pravý efekt obyčejný pásek, který podtrhne celkový dojem. Pro všechny typy postav ale platí stejné pravidlo. Vysoké ženy by měly volit delší kabát a ženy s nižším vzrůstem kabáty kratší, kdy jejich délka sahá maximálně nad kolena.

Doplňky vás pozvednou

Štíhlejšího vzhledu docílíte také tvarem bundy, který je k tomu přímo uzpůsoben. Po stranách od podpaží až k bokům má odlišně barevnou vsadku, která je do tvaru oblouku a mírně zasahuje do oblasti trupu. Tyto vsadky bývají většinou tmavší barvy, čímž se opticky docílí užšího pasu.

A nezapomínejte ani na doplňky, které mají také svou důležitou úlohu. Širší ženy by neměly nosit nijak zvlášť zdobené ani příliš strakaté oděvy. Kabelky by neměly být miniaturní, zde je výhodnější kabelka robustnější, s podlouhlým tvarem. Malým postavám sluší delší korále či šály a vlasy vyčesané nahoru mají také své kouzlo optického klamu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies