Orgasmus na dosah

Existuje řada žen, které v životě neprožily orgasmus. S takovým ortelem se už smířily. Přitom stačí tak málo, aby i ony zažily pocity vyvrcholení.

Pár v objetí ležící na trávě

Ta metoda je stará už víc jak padesát let. Přišlo se na ni zcela náhodou. A stojí za ní muž, americký gynekolog Arnold Kegel, po němž také dostala jméno.Original

Ačkoliv se jedná o cviky, námaha je při nich zcela minimální. Celá metoda spočívá v posilování svalu pánevního dna. Avšak ač je metoda jednoduchá, naučit se zapojovat ten správný sval, nemusí být zpočátku jednoduché. Proto se ho ženy učí ovládat při močení. Jedině v tomto případě se totiž dá zjistit, zda se skutečně posiluje ten správný sval.

Ale o cvicích až později, nyní se pojďme podívat, v čem všem nám může být metoda nápomocná.

Pomoc nejen při sexu

Už tisíce žen po celém světě daly za vděk právě Kegelově metodě. Zachránilo se díky ní už nejedno manželství. Ženy, které neměly ze sexu žádné potěšení a vykonávaly ho jen z povinnosti, najednou získaly nový impuls k životu. Po několika týdnech cvičení kolikrát poprvé pocítily orgasmus. Anebo se jim chuť na sex vrátila po několika letech – například po porodu, kdy svaly pochvy mohou zůstat uvolněné či v menopauze.

Ale pozor. Zvýšení sexuální vzOriginalrušivosti není jedinou výhodou, kterou nám toto cvičení může přinést. Posílený sval totiž pomáhá i při ovládání moči, při porodu a také snižuje bolest v kříži.

Jak tedy správně cvičit

Je nutné, naučit se ovládat skutečně ten správný sval. Snadno se totiž může stát, že místo něj stahujeme svaly břicha, hýždí, boků či stehen. A efekt žádný.

Sval se proto učíme ovládat na toaletě, a to tak, že se za širokého roztažení kolen snažíme přerušit močení. Jakmile si uvědomíme, který sval zapojujeme, můžeme cvičit kdykoliv jindy – před spaním, u televize, při vaření, zkrátka vždy, když nás napadne.

Při cvičení se doporučuje vydržet v kontrakci asi dvě vteřiny. Obecně se doporučuje zhruba deset kontrakcí po sobě, provedených v šesti intervalech v průběhu dne. Stejně tak se doporučuje počet kontrakcí postupně zvyšovat, třeba až na 300 stahů denně. Ačkoliv se to může zdát mnoho, ve skutečnosti vám cvičení zabere jen pár minut z celého dne.

Výsledky už za pár týdnů

Účinky se dostavují už po šesti týdnech. Doporučuje se však ve cvičení neustávat. A proč také ne, žádnou námahu nás nestojí a časově je také nenáročné. Ten efekt přece stojí za to!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies