Otáčivé hlediště Český Krumlov

Dopřejte si jedinečný zážitek! Otáčivé hlediště v Českém Krumlově je v provozu právě od začátku června. Tato originální a unkátní divadelní scéna vám může zpříjemnit letní večer. Zajeďte si za uměním do přírody! Získáte velmi svěží a romantický zážitek.
Pohled na otáčivé hlediště v Českém Krumlově

Otáčivé hlediště – základní informace

Jihočeské divadlo (balet, činohra, loutkohra, opera) účinkuje před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově pravidelně vždy od června do září. 50-ti letá tradice divadelní přírodní scény (jediná svého druhu v Evropě) slibuje nevšední divadelní zážitky. Otáčivé hlediště najdete v Zámecké zahradě v Českém Krumlově.

Otáčivé hlediště Český Krumlov – historie

Experimentální scéna - jinak se snad ani nedá charakterizovat. Projekt, zrozený v mysli scénáristy Joana Brehmse, který po roce 1945 působil jako přední výtvarník v divadle v Českých Budějovicích. První improvizovaná točna se roztočila v roce 1958, aby šedesát diváků mohlo shlédnout inscenaci Jiráskovy Lucerny. Původní točna byla poháněna lidskou silou. O tom ale v té době málokdo z diváků věděl. Úspěch premiéry byl tak obrovský, že následovalo dalších 22 představení, což se později ukázalo jako první krok k založení tradice dnešních letních sezón otáčivého hlediště.

Otáčivé hlediště - dnešní podoba

Dnešní točna je poháněna elektromotory a pojme více než 650 diváků. Ale modernizace nic neubrala na původním kouzlu prostředí, ve kterém se letní divadelní sezóny v Českém Krumlově odehrávají. Vyprodaná představení posledních let jasně hovoří pro zachování těchto přírodních divadelních představení.

Otáčivé hlediště Český Krumlov – program

Letos zde můžete shlédnou představení jako je Popelka, Tři mušketýři, Labutí jezero, Faust a další klasické dramatické kousky.
Určitě si tuto možnost nenechejte ujít, kulturní zážitek je v krumlovském "přírodním divadle" ještě umocněn. Romantická atmosféra letních dní je pro umělecké vjemy jako zrozená. Hoďte všední starosti za hlavu a neváhejte se přemístit do říše fantazie divadla.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies