Ovoce léta - melouny

V létě se melounům prostě nedá odolat. Všeobecně je meloun považován za ovoce, ale je to zelenina - patří totiž do čeledi tykvovitých, stejně jako například okurka. Meloun má báječné účinky na vaší postavu i pleť - odvodňuje a obsahuje spoustu vitaminů..
Čtvrtky melounu různě rozložené
Věděli jste, že melounů je spousta druhů a dělíme je do skupin podle tvarů a barvy?

Vodní meloun

U nás nejznámější druh melounu, který můžete koupit od léta do začátku podzimu. Plody vybírejte podle velikosti. Melouny vážící okolo 2kg jsou nejchutnější.
Zajímavostí je, že se ve Francii podařilo vypěstovat vodní melouny bez semen. Ty jsou však podstatně dražší.

Meloun Honeydew

Honeydew neboli medový meloun. Má jiskřivě žlutou kůru a zelenou dužinu. Meloun Honeydew se hodí k parmské šunce, lososu nebo ke sladkému vínu.

Ananasový meloun

Ananasový meloun má stejnou slupku jako meloun vodní. Rozdíl je v barvě - uvnitř je anasový meloun jasně žlutý a chutná jako zralý ananas. Je vhodný při dietách jako náhrada sladkého.

Gallia - druh melounu

Malý, cukrový plod chutná jako nektarinky. Meloun Gallia chutná nejlépe chlazený, ovšem dejte si pozor na jeho trvanlivost - v ledničce se smí uchovávat jen krátce, ztrácí pak chuť.

Meloun Kantalup

Nejmenší ze všech melounů, ale chuťově nejvýraznější. Voní jako ananas a má sladkou dužinu. Výborně chutná v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou.

Charentais druhem melounu

Charakteristickým znakem melounu Charentais je dužina v barvě meruněk. Je oblíbeným předkrmem nebo dezertem. Chutí připomíná papayu a ananas a seženete ho po celý rok.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies