Ovocná kosmetika

V přírodě se skrývá mnoho látek, které našemu zdraví i kráse prospívají. Množství z nich je obsaženo také v nejrůznějším ovoci. Jaké druhy ovoce jsou pro naši pleť ty nejlepší a jak se z nich to dobré získává? To se dnes dozvíte.

Rozkrojené granátové jablko

Krása z granátového jablka

Tohle subtropické ovoce je doslova vitaminová bomba a obsahuje také spoustu minerálních látek. Granátovník můžete potkat, když vyrazíte na dovolenou do Středomoří, možná se vám podaří nějaké to jablíčko utrhnout a odvézt domů. Granátové jablko je od nepaměti považováno za symbol plodnosti. Proč tomu tak je? Této vizitce vděčí za spoustu zrnek, které najdete uvnitř.

Granátové jablko obsahuje opravdu velké množství antioxidantů a přisuzují se mu i protirakovinné účinky. Obsažené polyfenoly způsobují lehce nahořklou a trpkou chuť, bioflavonoidy dávají jablku červenou barvu a zároveň plní protizánětlivý a antioxidační účinek.

Kosmetika a granátové jablko

V kosmetickém průmyslu hrají hlavní roli zrníčka. Je třeba je z jablka vysvobodit a poté následuje jejich lisování. Co se ukrývá v jejich šťávě? Blahodárný koktejl obsahující 77 % vody, fosfor, vápník, železo, sodík, hořčík, draslík, cukry, kyselinu citronovou, vitaminy skupiny B, vitamin A a C. Granátové jablko obsahuje také šest esenciálních aminokyselin.

Krása z hroznového vína

Fialové či bílé kuličky plné prospěšných látek najdeme téměř v celé Evropě. Hroznové víno je velice zdravé, ale nejvíc zlata se opět ukrývá v semínkách.

Chcete svou pokožku hýčkat a zvlažit ji? V tom případě bude olej ze semínek hroznového vína to nejlepší. Semínka modré révy skrývají množství resveratolu, což je látka s vysokým antioxidačním a antibakteriálním účinkem. Resveratol je tak účinný, že se používá i jako doplněk stravy.

Kosmetika a hroznové víno

Když se semínka podaří vypreparovat z dužiny hroznových kuliček, rozdrtí se a zastudena se lisují. Olej je účinný v mnoha směrech, ne jen v kosmetice.

Krása z rakytníku

Olej z rakytníku patří mezi oleje nejhodnotnější. Již po několik století je jeho schopnost oceňována, nejen co se týče péče o pokožku.

Rakytníkový olej podporuje regeneraci pokožky, také ji harmonizuje, ochraňuje, hydratuje, redukuje vrásky a mírní podráždění pokožky způsobené UV zářením. Rakytník je doslova nabitý vitaminem C. Používejte ho na pleť, ale také ho konzumujte v podobě čajů, šťáv, vína nebo koncentrátu.

Kosmetika a rakytník

Tady jsou v hlavní roli oranžové plody rakytníku. Bobulky se lisují a vytéká z nich velmi cenný olej.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies