Oživte svůj šatník za pár korun!

I v době finanční krize lze oživit šatník, aniž byste musela utrácet majlant. Stačí jen znát pár jednoduchých triků a pustit se do toho!

Žena s opřenou tváří o ruce

Savujte, batikujte, zdobte

Chcete vlastnit originální kousek oblečení, který nemá jen tak někdo? Vyberte z šatníku jednobarevné tílko nebo tričko a ozdobte ho savováním, zažehlovacími obrázky, kamínky nebo flitry. Nevíte, jak při savování postupovat? Originální budou také peříčka, třásně nebo motivy našité z krajky či zbytků záclon. Do módy se vrací rockerský styl, nemusíte se tedy bát ani cvočků či své už tak rozervané rifle na stehnech prostříhat.

Kombinujte a vrstvěte

Možná vám přijde váš šatník nudný, někdy však stačí zkombinovat dva nebo tři kousky oblečení a rázem jste za hvězdu. Zkoušejte kombinovat všechno se vším – včetně barev a motivů.

Nebojte se ani vrstev. Na halenku s dlouhým rukávem nahoďte zajímavé tílko či vestu, pod šaty na ramínka zase zkuste obléknout tričko s krátkým rukávem.

Čarovat také můžete s šátkem – použijte jej například do riflí místo pásku. Stejně poslouží i dlouhé korále. Obyčejné tričko proměníte na nevšední výraznou broží nebo volně ovázaným šátkem kolem krku, volné šaty zase páskem. Nechcete zdůrazňovat svůj ne zrovna štíhlý pas? Chytře ho zamaskujte opásáním těsně pod prsy.

Udělejte si pořádek ve skříni

Vytáhnout čas od času všechny věci ze skříně a vyřadit ty nenošené se vyplatí. Dlouho nevyužívané kousky ale nevyhazujte! I staré věci lze jednoduše oživit. Například ošoupané džíny můžete ustřihnout na kraťasy, starou dlouhou sukni zase zkrátit na mini. Střapaté konce nezašívejte, takhle se to letos nosí!

Starý kabát osvěžíte, když mu vyměníte knoflíky, začnete ho nosit s výraznou broží nebo je u límečku a na spodním lemu lehce polepíte flitry. Nevyhazujte ani šaty, které se nelíbí příteli! Provětrat je můžete tam, kam přítel nechodí – třeba na párty nebo do knihovny.

Oblečení v šatní skříni setřiďte podle příležitosti – například sportovní trička dejte na jinou hromádku než trička elegantní. Setřídit je můžete i podle barvy – pohled do skříně ve vás pak vždy vyvolává příjemné pocity a navíc nehrozí, že byste své tričko na squash dlouhé minuty hledala.

Blešák – nejlepší způsob, jak přijít k novým věcem

Pokud věci, které už nenosíte, dále upravovat nechcete, zorganizujte spolu s kamarádkami blešák. Je pak jen na vás, zda oblečení darujete, vyměníte či za babku prodáte.

Hledejte módní skvosty u příbuzných

Vypůjčte si oblečení od přítele – třeba jeho kravatu, čepici nebo široké tričko, které opásáte hrubým páskem. Módní poklady může ukrývat i šatník vaší matky či babičky – barety, paleríny a baloňáky slaví velký návrat!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies