Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Pálení žáhy - jak na to?

Pálení žáhy bychom neměli jen tak bez povšimnutí obcházet. Určitě není tak nevinné, jak si mnozí lidé myslí. Když dojde ke zpětnému proniknutí žaludeční kyseliny do jícnu, může dojít k jeho poškození.
Žena pijící sklenici mléka

Tekutiny

Pokud máte naléhavé pálení žáhy, pijte minerální vodu bez kyseliny uhličité nebo bylinkový čaj. Žaludeční kyseliny se tak zředí a spláchnou se zpět do žaludku.

Chléb

Již při prvním příznaku pálení žáhy rozkousejte kousek suchého chleba a polkněte. Kyselina se vzápětí do něj vsákne.

Žvýkání

Při žvýkání má člověk zvýšenou produkci slin, což chrání sliznici jícnu.

Oblečení

Neoblékejte si úzké kalhoty ani pásky, protože tlačí žaludek i jeho obsah nahoru.

Mléko

Odborníci doporučují, vypít před spaním sklenici mléka. Jsou v něm totiž obsaženy látky, které vážou část žaludečních kyselin.

Spánek

Snažte se spát s lehce vyvýšenou horní polovinou těla. Zabráníte tak zpětnému stoupání žaludečních šťáv.

Sýr

Při konzumaci tavených sýrů se uzavírá žaludek a neutralizuje se nadbytečná žaludeční kyselina.

Magnézium

Když si k snídani dopřejete potraviny obsahující magnézium (např. müsli s mlékem), po zbytek dne se vyhnete nebezpečí pálení žáhy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2018 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů