Parafínové zábaly uvolňují a vyživují

Parafín je speciální vosk, který se používá k léčebným i kosmetickým účelům. Parafínový zábal prokrvuje pokožku, prohřívá svaly, uvolňuje ztuhlé a bolestivé klouby. Změkčuje také ztvrdlou kůži a pomáhá při odstraňování celulitidy.

Držící se ruce zvednuté k nebi

Co je to parafín

Parafín je speciální vosk získaný z ropy a obohacený o vitamín E. Vyniká svou schopností zadržovat teplo. Tuhle při teplotě 52-62°C. Parafín prohřívá, uvolňuje, zvyšuje krevní oběh a otevírá póry. Jeho účinky jsou zdravotní i estetické.

Použití parafínu

 

  • choroby pohybového aparátu
  • chronická revmatoidní artritida, choroby drobných kloubů končetin
  • zhrublá, mozolovitá, suchá nebo popraskaná pokožka rukou či nohou

Parafínový zábal – blaho pro klouby

Během působení parafínu dochází k uvolnění svalů a kloubů a právě proto se parafínové zábaly používají jako součást rehabilitační léčby, zejména pak při degenerativním onemocnění kloubů rukou. Jedná se v podstatě o lokální termoterapii (teploléčbu), která se běžně aplikuje i v lázních a rehabilitačních zařízeních. Lze ji ale aplikovat i na celé tělo – formou parafínových lázní. Takto působí na uvolnění a snížení bolesti celého pohybového aparátu. Zvýšením prokrvení kůže lépe absorbuje minerály obsažené v parafínu. Parafínové zábaly působí blahodárně na nervovou soustavu, cítíte se po nich uvolněně a relaxovaně.

Parafínový zábal jako kosmetická kúra

Parafínové zábaly se používají také v kosmetickém průmyslu pro výživu a zjemnění kůže rukou, loktů, kolen a chodidel. Mezi nejoblíbenější patří zábaly rukou. Po parafínové kúře jsou hladké a jemné, zbavené odumřelých buněk a suchých šupinek kůže. Parafínové zábaly se používají také při odstraňování tukových polštářků a celulitidy.

 

Jak se dělá parafínový zábal rukou

Před parafínovým zábalem se ruce nejdříve vydezinfikují, aplikuje se peeling a teprve poté se ruce ponoří do lázně s teplým parafínem. Vosk okamžitě přilne na pokožku. Ruce se zabalí do plastikových a speciálních froté rukaviček a nechá se 20 až 30 minut působit. Pak se parafín z pokožky lehce stáhne a nanese se výživný krém. Cena takového zábalu se pohybuje okolo 300 Kč.

Parafínové zábaly zadarmo?

Chcete si nechat parafínový zábal proplatit? Máte šanci! Členové klubu pojištěnců totiž mohou využít nároku na příspěvek na rehabilitaci ve zdravotnickém zařízení. Příspěvek na rehabilitaci je také součásti jarního balíčku ZPMV ČR.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies