Parahawking - člověk a pták

Dovedete si představit, že se vznášíte několik hodin ve vzduchu bez nejmenšího úsilí a letem vás provází vznešený sokol? Díky novému sportu zvaný parahawking se sen stal skutečností..

Vzpřímeně hledící sokol

Lidé byli odjakživa fascinováni volným letem ptáků. Fascinování natolik, že se všemožnými způsoby pokoušeli dostat do vzduchu (a hlavně se v něm udržet) také. Jako ptáci se můžete cítit například při paraglidingu, kdy plachtíte ve vzduchu na speciálně upraveném křídle. Pro umocnění pocitu svobody a sounáležitosti s přírodou dnes ale existuje nový druh létání – parahawking.

Parahawking a jeho vznik

Je nový druh sportu, který vznikl v Nepálu. Vymyslel jej teprve nedávno britský letec spolu se svým kolegou, který se věnuje sokolnictví. Napadlo je zkloubit své vášně dohromady – tak vznikl parahawking.

Parahawking – co to je?

Ptáci mají zvláštní schopnost hledat stoupavé proudy teplého vzduchu, kde mohou plachtit celé hodiny bez mávnutí křídel. Dovedete si představit, že bychom to samé mohli i my? Sen se stal skutečností. Při parahawkingu vás sokol zavede právě do těchto proudů a vy tak můžete zůstat ve vzduchu i celé hodiny. Navíc zažíváte pocit nekonečného souznění s přírodou a stáváte se její součástí. Někteří srovnávají zážitek z parahawkingu s nirvánou. Všechna realita kolem vás se rozplyne.

Parahawking – jak a kde?

Parahawking se zatím provozuje jen v Nepálu, ale brzy se jistě rozšíří i do ostatních zemí. Letem vás provází nejen vycvičený sokol, ale také instruktor, který je připoután za vašimi zády a má průběh letu plně pod kontrolou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies