Partnerská krize

Jak vyřešit partnerskou krizi, aniž bychom museli vyřešit problémy tím nejhorším způsobem – rozchodem? Tuto otázku řeší mnoho párů. Výzkumy prokázaly, že nejvíce partnerských krizí a hádek je před obdobím prázdnin.
Žena opřená o muže

Partnerská krize

Jak vyřešit partnerskou krizi, aniž bychom museli vyřešit problémy tím nejhorším způsobem – rozchodem? Tuto otázku řeší mnoho párů. Výzkumy prokázaly, že nejvíce partnerských krizí a hádek je před obdobím prázdnin.

Partnerská krize a mladí lidé

Mladí lidé řeší tyto problémy nejčastěji. Jsou s partnerem rok a poté si uvědomí, že už s ním být nechtějí Je to bohužel jakýsi trend dnešní doby, který se zakládá na myšlence tzv. stereotypu. Mnoho mladých lidí si myslí, že když si s partnerem nemají už tolik co říct jak na začátku, že je to špatné. Vztah nemůže být nikdy jako na začátku! Lidé se postupně poznávají a zažívají spolu mnoho dobrého, ale také špatného. Záleží pak pouze na nich, jak moc chtějí být se svým partnerem, musí se snažit vztah oživit. Co takhle vyzkoušet něco nového v sexu? Klikněte zde...

Partnerská krize a city

City se mění každý den. Lásku pociťujete jinak, když jste na svého partnera naštvaní, když vás mile překvapí, když se pohádáte, anebo když hrozí konec vztahu. Někteří lidé si teprve až před koncem vztahu uvědomí, jak jim na partnerovi záleží. A to už je někdy bohužel pozdě.

Partnerská krize a psychické stresy

Nejčastějším začátkem všech partnerských krizí bývají stresy. Mohou to být stresy způsobené ztrátou zaměstnání, rodinnými spory, nervozitou před zkouškami, zdravotními problémy a stresy vyvolané mnoha dalšími okolnostmi. Tyto problémy se odráží ve vztazích a záleží také hodně na povaze člověka, jak umí tyto problémy řešit.

Stereotypní vztah

Mnoho lidí si to neuvědomuje, ale také stereotyp může vést k partnerským krizím. Když se svým partnerem budete dělat pořád to stejné, vztah vás určitě brzy omrzí. Měli byste se snažit mít vztah co nejpestřejší, abyste se jeden na druhého těšili a zároveň byli také napjatí, co nového vás čeká. Ideální je, když mají partneři společné zájmy (sport, kultura). Co takhle vyrazit na nějaký letní festival?

Partnerské krize a jejich řešení

Nejhorší, co mohou partneři ve svém vztahu udělat, je řešit jeden a ten samý problém pořád dokola. Nejlepším řešením je si společně sednout a promluvit si o tom, co se jim na vztahu nelíbí, co touží změnit. Musí oba partneři chtít a mít snahu problém vyřešit, neutápět se v neustálých depresích z toho, že vztah není zrovna v této době ideální.

Jak zlepšit svůj partnerský vztah

Někdy se také stává, že jiskřička, která byla na začátku vztahu už vyprchává, ale i přesto svého partnera alespoň trochu miluje, ještě není pozdě vztah zachránit! Pro dobrý vztah musíme mít obrovskou dávku tolerance, ta je základem každého dobrého vztahu. A pokud tuto toleranci máme, jsme na dobré cestě, jak vztah zachránit.

Tipy na zlepšení partnerského soužití

  • uvědomit si, že také váš partner má také nějaké povinnosti, které musí splnit a nemůže být pořád jen s vámi
  • snažit se neřešit zbytečně stejné problémy pořád dokola
  • podnikat s partnerem společné výlety nebo sportovní aktivity, při kterých si oba odpočinete od všedních starostí 
  • říkat si, jak vám na druhém záleží – i když si někteří myslí, že tahle „fráze“ je nesmysl, mnoho lidí to podpoří a ujistí ve svých citech a mají šanci dál bojovat, aby se vztah zlepšil
Láska a partnerské vztahy je jeden velký začarovaný kruh. Záleží pouze na partnerech, jak si umí vztah zařídit a hlavně svou životní lásku udržet.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies