Péče o mužskou pleť – jak na to?

Dnes již není péče o pleť jen výsadou žen. Průzkumy nám ukazují, že čím dál tím více mužů se o svůj zevnějšek stará stejně intenzivně jako ženy. Jsou to hlavně mladí muži.

Úsměv muže

Lidé - přípravky pro čištění pleti

Mužská pleť sice stárne o něco pomaleji než ta ženská, ale na druhou stranu je o něco citlivější, hlavně protože při každodenním holení ztrácí povrchový kožní maz. Proto se nemůžeme divit, když se nám na tváři objeví nějaká ta vráska. Po třicítce by měl každý muž o svou pleť začít cíleně pečovat.

 

Na vyčištění mužské pleti je nejlepší použít čistící gel, nebo gelové mýdlo. Pokud použijeme abrazivní krém, pleť se tak nejen vyčistí, ale i vyhladí. Chybu také neuděláme, když použijeme osvěžující čistící emulzi, která zlepší vzhled pleti a odstraní zbytky nečistot a potu.

Zdraví – rady jak na pleť před a po holení

O tom, že u mužů pleť trpí hlavně pravidelným holením porostu, jsme už mluvili. Proto je důležité se o pleť dobře postarat jak před holením, tak po skončení holícího procesu. Před holením je dobré použít vodu vhodnou pro tento účel, která vousy připraví na lehčí oholení.

 

Na samotné holení není nic lepšího jak gel, který má tu vlastnost, že předchází podráždění pokožky. Po skončení holení použijeme vodu po holení pro dezinfekci, nebo balzám pro zklidnění. Na závěr nanášíme hydratační krém.

 

Firmy, které se zabývají výrobou a distribucí přípravků na péči o pleť, už dnes vyrábějí řady svých výrobků, které jsou určeny speciálně pro muže.

Pár typů na nákup

  • Regenerační balzám po holení
  • Čistící a vyvažující přípravek na obličej
  • Abrazivní exfoliační tělový krém
  • Energizující maska
  • Hydratační krém pro maximální obnovu
  • Omlazující gel na oční okolí
  • Dynamické vyhlazení pokožky
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies