Péče o oči

Oči (druhých) máme neustále na očích. Jsou to, co nás na druhých přitahuje, co nás zaujme. Ale i oči vyžadují svou speciální péči. Jak si poradit s tmavými kruhy, odličováním?
Ženské oko

Péče o oči

Oči jsou bránou do duše. Promlouvají hned „na první pohled“. Vypovídají leccos o člověku, třeba i to, jaký životní styl vede. Pravdou je, že na kůži kolem očí se projevují známky stárnutí nejdříve. Také tmavé kruhy pod očima nevypadají zrovna nejlépe.. Jak o oči správně pečovat?

Péče o oči – co s tmavými kruhy

Kruhy pod očima mohou být dědičné, nebo jejich vznik podporuje řada dalších okolností. Jedná se především o nedostatek spánku, dlouhodobé namáhání očí, nedostatek vitaminu A, chybné stravování. Tělu musíme dopřát především správnou životosprávu s dostatkem spánku. Na dočasné ulevení očím postačí např. přiložit na nějakou chvíli studené sáčky černého čaje nebo plátky okurky. Na zakrývání kruhů pod očima se používají korektory, které jsou vždy o odstín světlejší než je váš používaný make-up. Korektorů existuje celá řada. Můžeme volit mezi speciálními krycími tyčinkami nebo korektory v tužkách. Po nanesení korektoru je důležité pečlivé rozetření. Malé množství korektoru vklepáváme do míst jemně, protože kůže kolem očí je velmi jemná. Pod korektorem by měl být speciální oční krém.

Péče o oči – odličování

Důležitou roli v péči o okolí očí hraje odličování. Kosmetické firmy nabízí řadu speciálních přípravků určených pro tyto partie. Jedná se o nejrůznější roztoky, krémy, gely, emulze. Nezapomíná se už ani na ženy, které nosí kontaktní čočky. Pro odličování voděodolných řasenek se hodí kosmetické přípravky na bázi olejů, které dobře řasenku rozpouštějí. Oční make-up odstraňujeme šetrně vatou nebo tamponkem namočeným ve vhodném přípravku. Stopy líčidel by měly být dokonale odstraněny.

Péče o oči – krém

Kůže kolem očí je velmi jemná a choulostivá a obsahuje málo mazových žlázek. Kůže kolem očí není ani příliš pružná, proto se na ni začínají projevovat první známky stárnutí v podobě „vějířků“ a drobných vrásek. Přípravky určené pro pleť kolem očí bývají většinou ve formě krému nebo gelu – právě ten se dobře nanáší. Vždy je lepší je do pokožky lehounce vklepat. Citlivou oblast zvláčňují, vyrovnávají drobné vrásky a zmírňují naběhlá víčka a tmavé kruhy pod očima. K péči o oči patří také nezbytně sluneční brýle.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies