Péče o pleť ve 20, 30, 40, 50-ti letech

Každá žena chce být krásná... S přibývajícím věkem je však o pleť potřeba více pečovat. V dnešním článku se zaměříme blíže na péči o pleť ve 20, 30, 40 a 50-ti letech našeho života.

Žena s krásnou pletí hladící si obličej

Péče o pleť ve 20-ti letech

Mladá pleť je v tomto věku ještě pružná, bez vrásek – není proto potřeba ji zbytečně zatěžovat kosmetickými přípravky ve velkém množství . Není však na škodu dodržovat základní péči, která pleti nejen prospěje, ale také prodlouží mladistvý vzhled.

 

Pří péči o naši pleť si vystačíme s ranním čištěním s pomocí čistících krémů, gelů a nebo čistícího mléka. Pleť dočistíme vhodnou pleťovou vodou a naneseme krém pro normální pleť. Na večerní odlíčení použijeme nejlépe čistící mléko a poté noční krém. Jednou týdně je vhodné aplikovat na obličej, krk a dekolt pleťovou masku vhodnou pro náš typ pleti.

Péče o pleť ve 30-ti letech

Je Vám 30 a více let, ale pleť máte stále pěknou? Myslíte si, že se prozatím o pleť nemusíte starat? To je velký omyl. Už v tomto období je zapotřebí používat vhodné krémy, které nám pleť pomohou udržovat krásnou a chránit ji před vznikem předčasných vrásek. Péče o pleť je podobná, jako ve dvaceti, je však vhodné začít používat přípravky s obsahem koenzymu Q10. Také doporučujeme zdravý jídelníček, sportovní aktivity a dostatek spánku.

Péče o pleť ve 40-ti letech

Ženy, kterým je více než 40 let, by měly začít, pokud už nezačaly dříve, s pravidelnou péčí o své tělo. Zdravý jídelníček, sportovní aktivity a dostatek spánku by měli patřit mezi základní hodnoty vašeho života. Co se týče péče o pleť, je vhodné pokračovat s každodenním používáním přípravků s obsahem koenzymu Q10. Důležité je také líčení. Pleť už ve většině případů má nějaké další nedostatky, jako jsou například červené žilky, unavený vzhled, pigmentové skvrny, proto ji musíme vylepšit make-upem.

Péče o pleť ve 50-ti letech

Jak se o péči pravidelně starat, jste se dozvěděli již v prvních odstavcích našeho článku. Co vše je ještě potřeba, aby naše pleť byla krásná i v pokročilém věku? V péči o stárnoucí pleť jsou vhodné přípravky, jako jsou například liftingové krémy či liftingové make-upy. Protože pleť už nemá přirozenou barvu a je unavená, je vhodné zvolit také rozjasňující krémy. Pro domácí péči můžeme zkusit použít některou z masek pro unavenou pleť.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies