Péče o popraskanou kůži na patách

Nohy jsou nejzatěžovanější částí našeho těla, proto bychom jim měli věnovat náležitou péči. V dnešním článku si povíme, jak pečovat o popraskanou kůži na patách.

Ruka čistící kartáčkem nehty u nohou

Základem je koupel se solí

Předtím, než začneme s odstraňováním ztvrdlé kůže na chodidlech, dopřejeme chodidlům horkou koupel ve vodě s rozpuštěnou koupelovou solí. Koupelová sůl chodidla změkčí a napomůže s odstraněním odumřelých buněk.

Jak odstranit ztvrdlou pokožku na chodidlech?

Ztvrdlou kůži na nohou lze odstranit několika způsoby – pemzou, skleněným pilníkem, seřezávačem zvrdlé kůže a speciálními hydratačními krémy, které vyživují a změkčují ztvrdlou kůži na chodidlech. Níže si povíme více o jednotlivých způsobech.

Pemza je pórovitá lehká hornina, která díky své hrubé struktuře umožňuje odstranit ztvrdlou kůži chodidlech. Nevýhodou je, že zanechává kůži na chodidlech roztřepenou a kůže má tendenci se zatrhávat. Vznikají také záděry, které mohou způsobit ve vyjímečných případech záněty chodidel. Nutná je proto následná peče pomocí skleněného pilníku a nanesení hydratačního krému na chodidla.

Skleněný pilník- šetrnější způsob péče o chodidla

Skleněné pilníky jsou v péči o paty jemnější a také mnohem hygieničtější, protože se dají snadno omýt. Pomocí skleněného pilníku lze kůži, kterou jsme předem obrousili pomocí pemzy dočistit. Hrubší strana pilníku brousí zatvrdlou pokožku chodidel po odmočení v teplé vodě. Hladká strana dohladí povrch pat již za sucha.

K odstranění ztvrdlé kůže pomohou také kovové seřezávače. Seřezávač kůže odřezává pomocí žiletky celé plošky ztvrdlé kůže. Tato metoda ovšem není vhodná pro každého – při nesprávném zacházení se seřezávačem kůže může dojít k bolestivým poraněním. Používá se především v pedikúrních salonech.

Hydratační krémy na chodidla

Při péči o chodidla bychom neměli zapomenout ani na vhodné kosmetické přípravky, konkrétně krémy a emulze určené pro hydrataci chodidel. Tyto přípravky pokožku vyživí, hydratují a také zjemní. Aby vámi zvolený přípravek působil co nejintenzivněji, je vhodné jej nanést na chodila po koupeli, jemně vmasírovat do pokožky a nakonec si natáhnout teplé ponožky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies