Péče o vlasy - jaké chyby děláte nejčastěji?

Péče o vlasy je pro všechny ženy, kterým záleží na tom, jak vypadají, každodenní záležitostí. Česání, kartáčování, mytí, fénování, žehlení a mnoho dalších činností dělají ženy již po nějakém čase automaticky. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jestli o své vlasy pečujete správným způsobem?

Péče o vlasy - jaké chyby děláte nejčastěji?

 

Ženy touží po lesklých a zdravých vlasech, avšak ne vždy toho bohužel dosáhnou. Někdy je na vině špatná péče a jindy za to mohou spíše vybavení a přípravky, kterými svou hřívu zbytečně trápíme.

 

Pokud například vlastníte pouze obyčejný plastový hřeben a velmi hlučný a ne příliš fungující fén, nemůžete očekávat, že vytvoříte nádherný účes. Navíc riskujete, že si poškodíte vlasy a v některých případech to může být i nenávratně.

 

Neměli byste používat fény, kulmy nebo žehličky příliš často, to vlasům také na zdraví nijak nepřidá. Při výběru laků na vlasy a jiných stylingových přípravků byste měli raději vsadit na kvalitu, abyste vlasy příliš nezatěžovaly a dodaly jim i potřebné živiny.

 

Mokré vlasy jsou nejcitlivější a jsou tedy mnohem více náchylnější k poškození. Proto je nechte volně proschnout a zbytečně je nečesejte. Maximálně je můžete rozčesat hřebenem s širokými mezerami.

 

Vlasy upravujte až ve chvíli, kdy jsou alespoň ze 70 % suché. Šampon byste měly nanášet jen ke kořínkům, nikoli na konečky. Kondicionér ale ke kořínkům nikdy nenanášejte, neboť se vám budou vlasy rychleji mastit.

 

Základem pro správnou péči o vaše vlasy je kvalitní výbava

 

  • Hřeben by neměl mít kovové hroty. Raději vybírejte z dřevěných či plastových hřebenů, které mají ohebné zoubky. Ty se vlasům krásně přizpůsobí. Doporučujeme vám, abyste si pořídili karbonový hřeben, který je navíc antistatický a odolný vůči vyšším teplotám.
  • Kartáč by měl mít přírodní štětiny, neboť ty plastová zbytečně tahají za vlasy, poškozují vlasová vlákna, nedrží tvar a nejsou tak ohebné, jako ty přírodní. Ideální je zvolit kartáč s kančími štětinami. Zabraňují elektrizování vlasů, uhlazují je a rovnoměrně roznášejí maz vyprodukovaný pokožkou po celé délce vlasů.
  • Fénujte se spíše studeným vzduchem. Vlasy se pak nespálí a zbytečně se nepřesouší. Kvalitnější fény mají i funkci ionizace, jež pomáhá zamezit následné elektrizaci.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies