Pečujte důkladně o Váš chrup s elektrickým kartáčkem

Čistění zubů sice nepatří mezi naše každodenní oblíbené činnosti, nicméně všichni moc dobře víme, že ústní hygiena je důležitá. Aby vám to však šlo rychleji a pohodlněji, můžete k tomu využít elektrický kartáček, protože částečně čistí vlastně sám. Elektrické zubní kartáčky mohou být skvělým pomocníkem zejména v situacích, kdy máte omezenou motoriku ruky, ať už se jedná o zdravotní problémy dlouhodobé či krátkodobé. Jsou vhodné pro každého, dospělé i děti.

Detail elektrického zubního kartáčku

V současné době existuje mnoho modelů elektrických zubních kartáčků, jež nabízí různé funkce, tak aby uspokojily rozličné potřeby dětí a dospělých. Výběr toho správného do značné míry závisí na několika klíčových aspektech. Jednak na funkčnosti, technických parametrech a také vybavení. Stále více dentálních hygieniků a zubních lékařů elektrické kartáčky svým pacientům doporučuje, neboť jejich každodenní používání zlepšuje ústní hygienu. Jsou účinnější a snadněji se používají, než běžné manuální zubní kartáčky. Lépe odstraňují bakterie, plak a jsou dobrou prevencí různých onemocnění.

Proč pořídit elektrický kartáček?

Elektrické zubní kartáčky nabízí několik výhod. Účinně čistí zuby a odstraňují více plaku. Jedná se o nejlepší a nejkomplexnější řešení pro všechny, co si chtějí efektivním a praktickým způsobem chránit svůj chrup před škodlivými účinky bakterií. Dostane se na hůře přístupná místa, vzhledem k tomu, že kartáčková hlava je malé velikosti. Speciální měkká vlákna kartáčkové hlavy navíc mnohem lépe pronikají do prostorů mezi zuby. To je šetrné k dásním a nezpůsobují podráždění. Velkou výhodou je také široký výběr kartáčkových hlav, takže si může každý pořídit ideální řešení individuálních potřeb. Elektrický kartáček je moderní zařízení, ke kterému je i doplňkové vybavení, jako je kupříkladu časovač nebo senzor tlaku. Časovač ukazuje, jak dlouho byste si měli čistit každou část vašich zubů. Senzor zase vypne pulzní pohyby, když na kartáček vyvinete přílišný tlak.

Jaký elektrický kartáček pořídit?

Elektrické kartáčky lze rozdělit do dvou skupin na rotačně oscilační a sonické. Takže si pojďme říci, v čem se liší.

Oscilační elektrické zubní kartáčky

Rotačně oscilační kartáčky mají malou kulatou speciálně tvarovanou hlavici, která vykonává rotační, nebo-li oscilační, a pulzační pohyb. Díky pulzacím je narušen zubní plak a oscilace jej pak stírá ze zubů. Mezi tyto nejvíce prodávané a kvalitní patří elektrické kartáčky Oral-B značky Braun. Tato značka je předním výrobcem rotačně oscilačních kartáčků. Oblíbený je kupříkladu model Braun Oral-B Triumph D 34.575 zubní kartáček Professional Care 5000, který vás vyjde na 2 449 Kč (cena z e-shopu zubni-kartacek.cz).

Zubní kartáček Braun Oral-B Triumph D 34.575 zubní kartáček Professional Care 5000

Sonické elektrické zubní kartáčky

Druhou kategorií jsou sonické zubní kartáčky, které mají podlouhlou speciálně tvarovanou hlavici. Ta se podobá klasickému zubnímu kartáčku. Tyto kartáčky vykonávají tzv. sonický pohyb. Při něm vycházející vibrace z kartáčku rozkmitají štětinky. Když se k tomu přidají sliny, voda a zubní pasta vytvoří jakousi cirkulující suspenzi. Plak je vibracemi narušen a pomocí štětinek a suspenze se plak stírá. Výrobců těchto kartáčků je více, mezi ty nejlepší a nejznámější patří Philips s řadou sonických kartáčků Sonicare. Mezi nejprodávanější patří kupříkladu model Philips Sonicare DiamondClean Pink HX9362/67. Stojí 5 499 Kč (cena z e-shopu zubni-kartacek.cz).

Zubní kartáček Philips Sonicare DiamondClean Pink HX9362/67

Kde koupit elektrický kartáček?

K nákupu nového elektrického kartáčku doporučujeme internetový obchod www.zubni-kartacek.cz, neboť se již 10 let specializuje na zubní hygienu. Zde najdete širokou nabídku těchto produktů, především pak elektrické kartáčky Braun Oral-B, Philips Sonicare, Omron a Violight za podstatně nižší ceny, než za jaké byste je pořídili v maloobchodě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies