Pedofilie a pohlavní zneužívání

Pedofilie patří mezi lidskou sexualitu stejně neodmyslitelně jako jakákoli jiná fílie. Ve většině zemí je trestná, patří k neakceptovaným tématům.Většinou má velmi negativní dopad. Jak se žije s pedofilií?
Odraz dítěte v rozbitém skle

Pedofile a dospívání

  • Někteří lidé tuto odlišnost objeví už v pubertě, jiní v průběhu dospělosti. Mnozí si tento fakt nikdy neuvědomí – zůstanou skryti.
  • S přibývajícím věkem se stává sexuální potřeba přirozeně výraznější než v dětství. Začínají si k dětem vytvářet citový vztah - lásku - potřebu milovat a být milován. Mohou mít výčitky, že mají jiné představy než většina lidí. Mladý člověk se s takovými pocity jen těžko vyrovnává, zvláště když si uvědomují morální zásady a tlak společnosti.

Pedofile – jak ji přijmout

  • Před okolím lze pedofilii utajit. Sám v sobě ji ale člověk není schopen potlačit. Každý člověk touží po tom, aby byl jeho život v souladu s pocity. Předstírat je nepřirozené.

Pedofile – život s ní

  • Někteří pedofilové spontánně navážou přátelství s dětmi příbuznými, nebo si vybírají povolání učitele, vychovatele. Někdy mají klíčovou zásluhu na šťastném dětství svých žáků. Stává se ale i to, že někteří své pudy nezvládnou nebo neodhadnou situaci a mohou tak ublížit dětem i sobě.
  • Jiní pedofilové se od dětí i svých vlastních citů izolují a snaží se najít smysl života jinde – v práci, zájmech. Mnozí žijí dvojím životem. Pravdou je také to, že mnozí přes veškerou snahu trvale udržitelný způsob života nenajdou a volí předčasnou smrt nebo jsou deprimováni srážkou s morálních zásad a neakceptujícího okolí.

Pedofile a láska

  • Láska k dítěti může být různá, jak různá bývá láska mezi dospělými. Opětovaná, platonická, neovladatelná, něžná, drsná, jiskřící vtipem nebo sentimentální. Je podobná lásce k dospělé osobě, téměř se vším všudy, co k tomu patří, možná jen o něco jemnější.

Pohlavní zneužívání

  • Zkušenosti i výzkumy ukazují, že takovéto sexuální zneužívání má ničivé následky na dětské psychice.
  • Způsobuje porušení úcty a narušení osobnosti dítěte. Sexualita je úzce spojena s prožíváním štěstí, slasti, důvěry, lásky, sebevědomí – proto také každé manipulování s ní mívá ničivý účinek na psychiku a vede často k depresím a sebevraždám, k odcizenému a cynickému přístupu k vlastnímu tělu a životu.

Velkým problémem je, jak se člověk vyrovná s tím, že ve svých fantaziích prožívá něco, co je zakázané a nemorální, aniž by se přitom stal bytostí, která sama sebou pohrdá.


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies