Peelingem k hladké a svěží pleti

Současná kosmetika pracuje na principu odstranění starých, odumřelých buněk a má za úkol regeneraci a obnovu pleti. Existuje mnoho přípravků, které tuto úlohu plní. Jedním z nich je i peeling.

Portrét ženy

Naše pleť se po nějakém čase sama od sebe obnovuje, což znamená že neustále produkuje nové buňky, které prostupují všemi jejími vrstvami na povrch a tam rohovatí. Pleť pak vypadá mdle a unaveně. V tomto případě je účinným pomocníkem peeling, díky jehož pravidelnému používání bude pleť hladká a svěží.

Co to peeling vůbec je?

Peeling je kašovitá směs s prvky hrubších částic, která dokáže víc, než jen odstranit staré kožní buňky. Má za úkol podporu a urychlení procesu tvorby nových buněk, dokáže pleť důkladně vyčistit, zlepšuje její prokrvování a dokonale pleť připraví na další péči.

Jednotlivé druhy peelingů

Mechanický peeling

Mechanický peeling pracuje pomocí malých brusných částic, které se přidávají do krémů nebo speciálních čistících gelů. Ty kromě odstranění starých buněk dokáží pokožku hloubkově vyčistit. Používat jej mohou i muži.

Chemický peeling

U chemických peelingů jsou hlavní složkou ovocné kyseliny pronikající do vrchní vrstvy kůže, čímž rychleji uvolňují tkáň odumřelých buněk, a tím podporují jejich rychlejší odstranění.

Biologický peeling

Jedná se o kúru, která se aplikuje v podobě masky v silnější vrstvě. Biologický peeling obsahuje dvě složky – peeling, který pracuje s enzymy a tuky, a slupující preparáty.

 

Jak s peelingem na pleť

  • Peeling používejte 3 – 5krát měsíčně, podle typu vaší pleti.
  • Po provedení peelingu vaší pleť zbytečně nezatěžujte.
  • Peeling je výborným spolupracovníkem v případě, že používáte samoopalovací krém.
  • Při peelingu není nutné silné masírování, protože jemné částice dosáhnou svého účinku i při jemném tlaku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies