Penzijní připojištění má smysl!

Nespoléhejte na to, že vám dostatek financí na spokojený důchod zajistí stát... Na důchody je potřeba čím dál víc a očekává se, že v budoucnu bude státní důchodový systém čelit velkým problémům. Spoléhejte se sami na sebe a myslete na zadní kolečka!
Muž s tváří opřenou o ruku

Smysl penzijního připojištění

Penzijní připojištění vám dává možnost finančního zabezpečení na důchodový věk. Připojištění má také další výhody, získáte státní příspěvěk, a to pouze za to, že si spoříte a na důchodový věk myslíte.

Jak penzijní fondy fungují?

Soukromé penzijní fondy spravují majetek, který do nich vložili účastníci pojištění a současně peníze, které přispívá stát. Takto spořené finance pak fond investuje do různých akcií, nemovitostí a hospodaření penzijního fondu je pod kontrolou státu. Výnosy se pak rozdělují mezi jejich účastníky.

Co díky penzijnímu připojištění získáte

Stát podporuje formu pojištění dvěma různými způsoby.
  • prvním je přímý státní příspěvěk na každý účet (od 50 Kč výše, podle toho, kolik měsíčně spoříte)
  • druhým jsou daňové úlevy (při příspěvku 500 Kč a vyšším)

Projeví se penzijní připojištění na penzi?

Připojištění se vyplatí všem, ale nejvíce starším lidem, ktěří mají do důchodu blíže. Existuje více typů penzí. Nejtypičtějším je starobní penze, na kterou získáte nárok, spoříte-li déle než 60 měsíců a dosáhli jste požadovaného věku. Připojištění funguje také jako invalidní a pozůstalostní systém.

Pro koho je penzijní připojištění určeno?

Pojistit se může každý občan s trvalým bydlištěm na území ČR starší 18-ti let. Další podmínkou je, že současně můžete být připojištěni pouze u jednoho fondu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies