Piercing

Piercing je velice módní záležitost. Objevil se už v dávné minulosti, kdy lidé žijící v kmenech ho považovali za jakýsi rituál. Dnes už snad nikoho nepřekvapí když kolem něj projde osoba s propíchnutým obočím čí nosem.
Piercing v obočí

Piercing je cizí slovo a znamená propíchnutí jakékoliv části těla. Je to jakési zdobení těla náušnicemi. Objevil se už v dávné minulosti, kdy lidé žijící v kmenech, piercing považovali za rituál.V dnešní době velice módní záležitostí a dnes už téměř nikoho nepřekvapuje, že kolem něj projde muž či dívka s kroužkem v obočí, jehlou v pupíku apod.

Piercing si smí udělat osoba pouze starší 18 let, mladší osoba pouze se souhlasem zákonného zástupce. Jako nejvhodnější materiál pro piercingové šperky je považován titan, což je nealergický kov. Dále pak chirurgická ocel, stříbro nebo zlato. V první řadě jde o Vaše zdraví, takže šperky kupujte jen v salonech nebo tetovacích studiích.

Bezpečnost

Před tím, než se rozhodnete piercing si udělat, uvědomte si, že jde o velice citlivou záležitost a pořádně zvažte, kde si tu ozdobičku necháte udělat. Personál musí mít odbornou znalost a samozřejmě se musí dbát na dostatečnou hygienu, všechny potřeby musí být sterilní.

Piercing a jeho výběr

Trendem současnosti je jít s dobou a ta si žádá, abychom podstoupili bolest a nechat si zkrášlovat tělo kousky kovu, náušnice už nefrčí. Teď už je jen otázkou, kam s piercingovým šperkem. Jde o to, co vlastně očekáváte. Má to být pouze Váš intimní šperk nebo ho mají ostatní vidět?

Druhy piercingu

  • Piercing pupíku
  • Piercing nosu
  • Piercing jazyka
  • Piercing obočí
  • Piercing brady
  • Piercing dolního a horního rtu
  • Piercing bradavky
  • Piercing genitálií

Ošetření piercingu

Po aplikaci piercingu byste neměli 2-6 dní místo vpichu dlouhodobě namáčet a už vůbec chodit na koupaliště, přehrady a jiné toky. Místo okolo kovu je citlivé, proto je zde snadná možnost zanícení. Ošetření provádějte tekoucí vodou jen na dobu nezbytně nutnou, můžete použít dezinfekční mýdlo. Nesahejte na piercingový šperk a pokud to je nutné, tak jen čistýma rukama. K dohojení dochází mezi 3-4 týdnem, u složitějších píchnutí jde o dobu 4-6 týdnů, po této době je možné věnovat se plně svým zálibám.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies