Pihy a jak je odstranit

Pihy se objevují s prvními slunečními paprsky. Pro někoho jsou módním trendem, pro jiného přítěží. Pihy nejvíce trápí blondýny a zrzky s citlivou pletí. Existují však metody, jak je odstranit.
Ženská tvář s pihami

Pihy a pigmentové skvrny

Pihy jsou žluté nebo žlutohnědé skvrny v kůži. Vyskytují se nejčastěji na tváři, na rukou, někdy jimi může být poseta pokožka celého těla.

Pihy – jak vznikají?

Tvorba pih závisí na množství pigmentového barviva – melaninu. Čím méně ho máte, tím je vaše pleť citlivější. Při opalování dochází ke zvýšené aktivitě buněk, které produkují kožní barvivo. Výsledkem jsou pak pigmentové skvrny – pihy. Jejich počet se zvyšuje také s věkem a podle některých odborníků i nevhodným jídlem (např. sladké pokrmy).

Pihy - jak je odstranit?

Chemický peeling využívá účinků ovocných kyselin. Odborník vám na postižené místo nanese roztok kyseliny glykolové, která povrchovou vrstvu kůže odstraní. Po čtyřech až šesti sezeních se pih zbavíte úplně. Za jednu kúru zaplatíte přibližně 1 300 Kč. Chemický peeling vás kromě pih zbaví také akné a odstraní z vaší pleti odumřelé buňky.

Laser

vás zbaví pih za několik minut. Laserový paprsek projde povrchem kůže a pigmentovou část rozloží. Tělo pak částečky samo odplaví.

Bělící krémy

dnes seženete v jakékoliv prodejně kosmetiky. Účinek na sobě zpozorujete už po několika dnech. Po vybělení se na několik dní vyhněte přímému kontaktu se slunečními paprsky – pihy by se pak mohly vrátit v ještě větší míře než předtím.

Bylinky a babské recepty

Zkuste šťávu z okurky, citrónu, vlaštovičníku nebo měsíčku lékařského.
Zatímco některé ženy se mermomocí snaží pih zbavit, jiné postupují permanentní make-up, aby se jimi mohly pyšnit. Pihy nejsou otázkou trendu, ale sebepřijetí. Vždyť tvář posetá slunečními tečkami je roztomilá..
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies