Pijte vodu - zhubnete!

Pokud ze svého pitného režimu vyškrtneme všechny slazené šumivé nápoje a nahradíme je vodou, brzy pocítíme jak nejen získáváme energii, ale také přirozeněji ztrácíme kila.

Voda tekoucí do sklenice

Pijte vodu – zhubnete!

Voda hraje nezbytnou úlohu v životě člověka a všech živých organismů. Je nenahraditelná. Napomáhá při trávení jídla a absorpci živin. Za pomoci vody se z těla vylučují škodlivé odpadní látky.

Voda – jak často pít?

Už ráno bychom měli začít sklenicí vody na lačný žaludek, protože tím jej postupně připravujeme k trávení. Sklenicí vody získáme větší pocit nasycenosti. V průběhu celého dne je nezbytné nezapomínat na pravidelný pitný režim. V momentě, kdy se dostaví pocit žízně, je už zpravidla pozdě. Pokud mezi jídly nepijeme dostatek tekutin, tvoří se nám v ústech málo slin a trpí tím zažívání. Už každým nádechem a výdechem uvolňujeme vysoce zvlhčený vzduch – a tím ztrácíme vodu. Podle odborníků jsou to až dvě velké sklenice vody. Velké množství vody se ztrácí také skrze póry naši kůže a vylučováním. K tomu musíme přihlédnout ke zvýšené fyzické námaze, k teplému počasí. Tělo si tak žádá až trojnásobné množství tekutin. V průměru bychom měli vypít zhruba 3 litry denně (aniž se potíme horkem nebo námahou). Avšak většina z nás přijímá sotva třetinu.

Voda – jak zeštíhlet?

Pokud chcete zeštíhlet a udržet si váhu, dělejte to, co dělají Francouzky. Ať už se pohybují během dne kdekoliv, nezapomínají na láhev čisté vody, kterou mají neustále při ruce. Dostatek vody působí blahodárně na zažívání, organismus se postupně očišťuje a připravuje na trávení. Pokud dostatečně pijeme, tak také náš pocit hladu se snižuje. Zlepšuje se rovněž naše soustředění, kvalita pleti, zvyšuje se energie. Pokud netrpíte žádnou chorobou jater nebo ledvin, tak vám voda pomůže při shazování kil a udržení váhy, ale i při zlepšování všech tělesných funkcí.

Voda – proč právě ona?

Na trhu je celá řada barevných a šumivých nápojů, které jsou však obohaceny o celou řadu chemikálií. Prakticky všechny „limonády“ jsou barveny, ochucovány, stabilizovány a chemicky konzervovány. Především je v nich ale příliš mnoho cukru (a umělých sladidel), a to tělo znečišťuje a překáží játrům k odbourávání tuků. V obchodech máme vody stolní, pitné, kojenecké, minerální – neperlivé i perlivé. Kojenecké a stolní balené vody jsou vyráběny s použitím přísnějších limitů než jsou limity kontaminantů pro vody pitné. A pro vody kojenecké jsou přísnější než pro vody stolní. Ne vždy budeme mít po ruce balenou vodu – potom se nemusíme bát nahradit ji (alespoň občas) pitnou vodou z vodovodu. Jistou alternativou zůstávají rovněž neslazené bylinkové čaje. Ale pozor na ovocné džusy: je v nich velká koncentrace cukru. V minerálkách zase nadměrný obsah minerálních solí a přítomnost dalších látek problematické povahy (např. arzen).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies