Proč právě pivo?
Pivo, kromě toho, že nám Čechům chutná, obsahuje také velké množství vitamínů a minerálů (například vitamín B, 30 druhů minerálů, polyfenoly,atd.). Střídmá konzumace piva posiluje kosti, zlepšuje vzhled pleti a vlasů, podporuje trávení, snižuje riziko rakoviny (pivo má antioxidační vlastnosti), atd.
Není pivo, jako pivo
Nejkvalitnějším a také nejzdravějším pivem je nefiltrované, to bychom ovšem museli trávit celé dny tam, kde se pivo vaří. Další možnou variantou (nejzdravější a nejbohatší na vitamíny) je konzumace takzvaného „ležáku“. Maximální denní konzumace piva by neměla přesáhnout určitou hranici (ženy si denně mohou dopřát 900 ml, tedy 3 malá piva jejichž celková energetická hodnota nepřesahuje 1200 KJ, muži si mohou dopřát 3 velká piva za den s maximální energetickou hodnotou 1800 KJ).
Pivní dieta – vhodné potraviny
Denní energetická hodnota by neměla přesáhnout hranici 5000 KJ (cca 1200 kalorií) u žen, 8000 KJ (cca 2000 kalorií). Důležité je jíst pravidelně, tedy alespoň 5 x za den. Vybírejte si jídla s minimálním množstvím tuku a cukru.
Vhodnými potravinami jsou: ovoce, zelenina, libové maso (kuřecí, krůtí, králičí), ryby, celozrnné pečivo, olivový olej, mléčné výrobky. Při držení této diety si můžete dopřát občas kávu (doporučujeme kávu se špetkou skořice) a nebo pár kousků hořké čokolády (30 gramů).
Pitný režim
Kromě doporučené (povolené) konzumace piva je vhodné pitný režim (2 – 3 litry tekutin denně) doplnit o neslazené neperlivé minerálky či bylinkové čaje.
Diskuze