Plastická chirurgie a skrytá rizika

Plastická chirurgie je připravena pomoci vám k hezčímu zevnějšku, který vám vrátí sebevědomí, zvýší vaši přitažlivost a zbaví vás komplexů. V horším případě to nemusí dopadnout podle vašich představ. Na co si dát pozor při výběru plastického chirurga?
Ženy stojící vedle sebe ve stejném oblečení

Plastická chirurgie a špatní lékaři

Před volbou lékaře si ověřte jeho aprobaci. Kvalitní kardiolog vám může voperovat nové srdce a zachránit život, ale těžko mu svěříte operaci prsou.
Každý lékař zabývající se estetickou chirurgií musí mít atestaci z plastické chirurgie. Důležitý je certifikát od Společnosti estetické chirurgie České lékařské společnosti J. E. Purkyně. Nejspolehlivějším doporučením jsou osobní zkušenosti bývalých klientů estetického lékaře.

Vážné komplikace po plastickém zákroku

Rizika doprovázejí chirurgii po celou dobu její existence. Záněty, infekce, poruchy hojení, abnormální jizvení, krvácení, alergie i záněty žil, to všechno patří k všeobecným chirurgickým komplikacím.
Mezi speciální rizika plastické chirurgie patří např. u prsního implantátu vytvoření vazivového pouzdra (utlačuje prsní implantát). To má za následek bolestivost, citlivost a zatuhnutí prsu a někdy se může vyskytnou i deformace prsu. Operace může ve výjimečných případech vést až k znetvoření a následným opravným zákrokům a k dlouhodobému pobytu v nemocnici.

Plastické zákroky nepřehánějte

Když překonáte strach, svěříte své tělo plastickému chirurgovi a vše dobře dopadne, potom s dalším zákrokem nebudete váhat. Můžete tím roztočit kolotoč dalších a dalších plastických operací.
V USA si až polovina klientů po čase objednává druhý a třetí zákrok. V Čechách zatím podobný trend panuje u estetické dermatologie (vrací se až 80% klientů).
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies