Plastická chirurgie s.r.o.

Lékařská věda dneska dokáže s lidským tělem hotové zázraky, ale nic není bez rizika. Před podstoupením zkrášlovacího zákroku je potřeba dát si na určité věci pozor, aby se z vás potom náhodou nestala místo krásky zrůdička.

Nesouměrná ženská prsa

Šetřete raději své zdraví než peníze

V dnešní době celosvětové finanční krize není zrovna snadné penězi plýtvat, a proto by mohlo někoho napadnout, že u kosmetických zákroků je potřeba dívat se hlavně na cenu. Samozřejmě se najdou hamižní podvodníci, kteří nabízí předražené a zároveň nekvalitní operace, ale častěji je pravdou spíše to, že ti, co vás lákají na výrazně nižší cenu, to dělají proto, že mají také výrazně nižší kvalifikaci. V tomto odvětví je opravdu lepší vsadit na profesionalitu a kvalitu, protože s výsledkem zákroku potom nejspíš budete muset žít. Nebo riskovat další operaci, kterou byste stejně ztratily ještě více peněz. A nenechte se zmýlit - každá operace je risk a v tomhle případě jde navíc o risk, který není nutný. Vždycky se může něco zvrtnout - může se objevit nějaká alergie nebo selhání, ať už na straně chirurga nebo vašeho organismu. Plastickou operaci tedy stejně jako každou jinou operaci není vhodné podstupovat, pokud je opravdu zbytečná. U odstraňování vzhledových defektů je plastická operace pochopitelná a u drobných zákroků odstraňujících známky stárnutí ještě dává smysl, ale důležité je zkrátka dodržet určitou rozumnou míru (nechcete-li skončit jako Michael Jackson).

 

Není řezník jako chirurg

Cena a renomé instituce ovšem nejsou jedinými indikátory kvality. Pokud vám bude dána ta možnost, a ta by vám určitě dána být měla, využijte konzultací s doktorem, který vás dostane na starost. Pečlivě proberte všechny detaily zákroku a třeba si i pokuste promluvit s někým, kdo už takovým zákrokem prošel, nejlépe ve stejné instituci a u stejného specialisty. Ujistěte se, že opravdu rozumíte podstatě operace a všem jejím rizikům. Rozhodně taky žádné potenciálně významné zdravotní komplikace na své straně nepodceňujte a nezatajujte. Pokud se nenacházíte v optimálním zdravotním stavu, raději to celé odložte. V některých případech by také byla možná lepším řešením dlouhodobá úprava životosprávy než plastická operace (například posilování břišních svalů dává větší smysl než liposukce). To už by byly možná lepší takové zákroky, které nejsou vidět, ale pomůžou vašemu vzhledu nepřímo, časem (například podvázání žaludku, které zmenší pocity hladu a tedy zabrání přejídání, což postupně napraví vaši linii). Existují ale samozřejmě i takové zákroky, které jsou o něčem jiném než nápravě. U těch je to ovšem o něčem trochu jiném.

 

Příliš mnoho krásy

O této poslední a pravděpodobně nejvýraznější kategorii plastických operací se dá hovořit jako o zákrocích vylepšovacích. Jedná se o pokusy vyloženě trumfnout přírodu nebo Boha (v závislosti na vašem vyznání) - změna velikosti prsou nebo rtů, změna proporcí v oblasti pozadí, boků nebo nohou obecně, úprava chrupu, a tak dále. Některé z nich vám mohou i prospět - zmenšení prsou uleví páteři a opravený chrup nejen lépe vypadá, ale může být i lépe funčkní. Stejně tak změna pohlaví může mít pozitivní dopad na váš psychický stav. Problém obvykle nastává se zvětšováním a to především prsou. Když si necháte zvětšit rty, v nejhorším případě asi budete vypadat jako kačer Donald, ovšem když si necháte radikálně zvětšit prsa, může vás to i zabít. Už několika (porno)herečkám a modelkám způsobily implantáty udušení, ale i méně drastické důsledky můžou být hodně nepříjemné. Především páteř trpí příliš velkou vahou na prsou, obzvláště v kombinaci s úzkým a křehkým pasem, což je právě cílem mnoha výrazných plastických zákroků. Takové přehnané proporce se často objevují v animovaných filmech, ale je potřeba si uvědomit, že jsou velmi nepraktické. Kresleným krasavicím to nevadí, protože nemusejí fyzikálně rodit děti nebo držet svoje záda vzpřímená pomocí svalů. Ženy z masa a kostí ale nutně musí být určitým kompromisem mezi přitažlivostí a funkčností. Nejdůležitější je tedy (stejně jako u všeho ostatního) nepřehánět to.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies