Plastová okna - design na míru

Okna a dveře výrazně ovlivňují vzhled našeho domu. Nejoblíbenější jsou v současnosti plastová okna. Výborně těsní, jsou vysoce odolná a nenáročná na údržbu, tedy pokud jste si vybrali plastová okna od kvalitního výrobce. Pro zachování jejich kvality je důležitá kvalitní montáž a občasné větrání.

Žlutá zeď s oknem

průřez plastovým oknemPlastová okna a jejich přednosti

Plastová okna mají vynikající tepelné i zvukové izolační vlastnosti. Jsou ekologická (dají se opakovaně zpracovat), velmi odolná proti povětrnostním podmínkám, snadno se ovládají a udržují v čistotě. 

Výhodou plastových oken je také design. Plastová okna se vyrábějí v mnoha barevných odstínech s různými doplňky a v různých velikostech. 

Plastová okna a jejich životnost

Životnost plastových oken se pohybuje mezi 50 – 60 lety. Okna neztrácejí ani po několika letech svou zdravotní nezávadnost, odolnost, barevnou i tvarovou kvalitu.

Plastová okna a údržba

Údržba plastových oken spočívá jen v občasném umytí nečistot saponátem. Jednou ročně je třeba promazat pohyblivé části kování olejem a průběžně upevňovat povolené šrouby. Sklo lze v případě potřeby jednoduše vyměnit.

Plastová okna a větrání

Protože plastová okna udržují v místnosti teplo, vzniká vlhkost, kterou je třeba odvádět. Některá okna jsou opatřena různými větracími systémy, jiná se musí občas otevřít a provětrat. Při nedostatečném větrání se mohou skla plastových oken orosit a z rosy může za několik dní vzniknout plíseň. Příčinou plísně může být i špatné těsnění okna.

Plastová okna a montáž

Okno nemontujte sami, tuto úlohu přenechejte jeho výrobci. Při montáži je třeba dodržovat určité zásady a v případě chyb tak můžete uplatnit reklamaci. My doporučujeme specialistu na plastová okna OKNA.EU. Jde o firmu, která již 20 let nabízí kvalitní, neošizená plastová okna a doplňkové služby. Pokud vás tedy čeká výmněna oken, zkuste zhodnotit jejich nabídku. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies