Plavky - sídliště kvasinek

Léto je obdobím zvýšeného rizika poševních infekcí. Mokré plavky, neprodyšné spodní prádlo, upnuté džíny, nadbytečná konzumace nanuků a zmrzlin, to všechno je živná půda pro rozmnožení kvasinek v našich intimních oblastech.
Žena v plavkách koupající se v bazénu

Plavky – zdroj infekce č. 1

Mokré plavky ponechané delší dobu na našem těle podporují vznik kvasinkových onemocnění. Přirozené poševní prostředí je křehké a pokud je narušeno, dochází k přemnožení kvasinek. Následuje svědění pochvy, pálení, nepříjemný bílý výtok. Nechcete to zkusit bez plavek? Více zde...

Neprodyšné spodní prádlo – zdroj infekce č. 2

Spodní prádlo z nesavých, umělých materiálů vašemu intimnímu zdraví také neprospívají. V létě se každá z nás potí více a umělá látka znemožňuje odsávání potu. Ten se tak v pochvě drží a dává podnět k rozmnožení kvasinek.

Zmrzliny, limonády –cukr jako zdroj infekce č. 3

Léto, to jsou nanuky, zmrzliny, sladké limonády. Cukr je taktéž kamarád poševních infekcí, takže pozor na množství zkonzumovaných laskomin.

První pomoc při kvasinkové infekci

Pokud se objeví první příznaky kvasinkové infekce (svědění, pálení, bílý výtok), nechejte si od gynekologa předepsat speciální vaginální krém a vaginální čípky. Může se však stát, že vás tato nepříjemná záležitost potká na dovolené daleko od domova a vy sebou žádný vaginální krém mít nebudete. Pak si kupte bílý jogurt s živou kulturou, který aplikujte přímo do pochvy. Tento recept je velmi starý, ale dodnes ženskými lékaři uznávaný.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies