Plesové šaty 2009/2010 – které budou slušet vám?

Móda plesových šatů se každý rok mění. Tentokrát bude in jednoduchost s výraznými aplikacemi. Víme, kterými šaty neuděláte krok vedle a jaký typ bude sedět právě vám.

Žena v plesových šatech s rukou ve vlasech

Plesové šaty 2009/2010 – barvy a střih

Plesové šaty pro sezónu 2009/2010 se ponesou ve znamení rafinované jednoduchosti. Obchody jsou plné upnutých, vrstvených i splývavých kousků – důležité je vybrat si styl, který vám bude slušet. Nadále se budou nosit korzety a mašle, vysoce in jsou ale nově také krajky, třpytky, třásně a flitry.

Co se střihu týče, nosí se plesové šaty dlouhé až na zem, taktéž ale v délce pod nebo těsně nad kolena. Šaty v délce do půli stehen nebo dokonce ještě kratší jsou nežádoucí. Velmi moderní jsou a patrně dlouho ještě budou šaty na jedno rameno.

Z barev jasně převládá černá, červená, fialová, růžová, lahvově zelená a různé odstíny modré, zvláště pak královská modř a petrolejová. Ze vzorů jsou hitem letošní plesové sezóny zvířecí motivy.

Které plesové šaty budou sedět vám?

S žádnými plesovými šaty neuděláte parádu, pokud vás budou příliš obepínat, dělat opticky širší, menší či bledší. Šaty vám musí perfektně sedět a ladit s vaším typem osobnosti i barevnou typologií. Připravili jsme pro vás proto několik zásad, kterých je dobré se držet.

Jak vybrat správnou barvu plesových šatů

  • Všeobecně platí, že modrookým blondýnkám sluší pastelové barvy (např. pastelově růžová, modrá, hráškově zelená apod.).
  • Zelenookým brunetkám budou sedět plesové šaty v barvě lahvově zelné, fialové, sytě růžové nebo korálově červené.
  • Na zrzkách vyniknou šaty v odstínech zelné, oranžové, žluté nebo zlaté barvy.
  • Černovlásky mají možnost nejširšího výběru, nedoporučujeme ale černou (přestože k vám ladí, zkuste změnu) a mdlé barvy jako je například starorůžová nebo šedá.

Jakou zvolit délku

  • Máte-li nohy do O, jste oplácanější nebo si z jiných důvodů myslíte, že není vhodné je ukazovat, ušetřete si nervy a rovnou sáhněte po plesových šatech dlouhých až na zem. Jste-li ale menšího vzrůstu, nezapomeňte na vysoké podpadky. Pokud se nohy ukázat nebojíte, zvolte délku nad nebo pod kolena.
  • Délka pod kolena sluší vysokým dámám.
  • Malým postavám sluší krátké délky. Krátké šaty postavu opticky prodlouží.

To nejdůležitější na konec – vhodný střih plesový šatů

  • Vybrat správný střih šatů je opravdu důležité. Správně zvolené šaty vám dokáží zakrýt nedostatky a vyzdvihnout přednosti. Potíže s volbou střihu plesových šatů mívají zejména boubelky – těm doporučujeme zvolit střih volný od oblasti pod prsy až dolů.
  • Jste-li majitelkou většího poprsí, vyvarujte se tenkým ramínkům – pod tíhou ňader se vám budou zařezávat do kůže. Troufnout si však můžete na korzet – musí být ale střižený tak, aby se vám přes něj ňadra nedrala příliš ven. Naopak nevhodný je pro ženy s malými prsy – korzet ňadra z boku ještě více opticky zmenší.
  • Šaty asymetricky střižené ve spodní části nesluší malé postavě s krátkými nohami, naopak úžasně podtrhnou vysokou postavu.
  • Nabíraná látka postavu opticky rozšiřuje, vyvarujte se jí tedy v partiích, které nejsou zrovna modelkovské.
  • Dalším důležitým poznatkem je vhodnost střihu a la holá záda – ačkoliv je tento typ plesových šatů velmi oblíbený, nehodí se, pokud máte záda příliš kostnatá, posetá pupínky, viditelné křivá či kulatá. Pamatujte, že to, co ukazujete, musí dobře vypadat, proto se snažte být narovnaná, nehrbit se a být v den plesu skutečně za dámu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies