Pochod Praha - Prčice 2006

V sobotu 20. května se uskuteční již 41. ročník slavného dálkového pochodu Praha – Prčice. Letos jsou jako novinka zahájeny také oficiální cyklotrasy. Start bude na většině místech zahájen v 7.30 hodin. Cílem je náměstí v Prčici.
Muž s batohem kráčí po cestě

Pochod Praha - Prčice a jeho historie

Pochod Praha – Prčice byl poprvé zrealizován 17. dubna 1966 redaktorem časopisu Turista panem Jiřím Dvořákem a jeho přáteli. Pochod vedl jedinou trasou z Prahy do Prčice, která byla zpočátku různě upravována podle tématického zaměření. V souvislosti s májovými oslavami došlo k ideovému povýšení akce. V prvních letech byla pochodníkům odměnou stužka. Dnes turisté dostávají známou botičku zvanou Prčický škrpál.

Několikrát se pochodu zúčastnil i prezident Václav Klaus. Zatímco historicky prvního pochodu v roce 1966 se zúčastnilo 469 pochodníků, minulý rok už bylo turistů 19 422.

Některá pravidla pochodu

  • Pochod je určen výhradně pro pěší. Cykloturistům jsou vyhrazeny cyklotrasy.
  • Trasu pochodu si může každý účastník zvolit sám. Nejnáročnější je 70 klilometrová trasa Karla Kulleho.
  • Podmínkou pro přihlášení je zakoupení vstupenky na jednotlivých startech a vyplnění mapy pochodu úplnými a pravdivými požadovanými údaji. Každý účastník se předtím musí seznámit s pravidly pochodu.
  • Každý účastník si musí zakoupit startovné a obdrží mapu s popisem trasy.
  • Účastník musí projít celou trasu pochodu a na všech příslušných kontrolách na trase si nechat potvrdit průchod. Na základě tohoto potvrzení obdrží v cíli tradiční botičku.

Pochod Praha - Prčice a startovné

Výše startovného činí 30 Kč. Slevu mají pochodníci starší 60 let a lidé nižší 1,5 metru.

Informace pro zájemce

Pokud se chystáte na pochod a nejste z nejbližšího okolí, ubytování si musíte zajistit sami. Také jídlo si berte sebou vlastní. Na trase je sice zajištěno mnoho prodejen a stánků, ale jistota je jistota.

Doprava

Dopravu na tuto akci zajišťují některé cestovní agentury a specializované organizace. V rámci pochodu je zvýšen počet vlakových spojů. Přijet můžete také osobním autem. Více se dozvíte na ppp.nipax.cz.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies