Podpatky – ano nebo ne?

Boty na podpatcích opticky prodlužují nohy, chůze v nich působí sexy a přitahuje pohledy opačného pohlaví. Bohužel ale také víme, že deformují páteř a ne vždy jsou zrovna pohodlné. Jak si užít zvednuté paty a přitom si nezničit zdraví?

Černé boty na podpatku s perlovým náhrdelníkem

Předtím, než vyřknete rozsudek pro vysokou obuv, si přečtěte všechna pro a proti.

Fakta pro podpatky

Jsou sexy

Chůze v botaskách nebo balerínách nebude nikdy působit tak přitažlivě jako ladné pohupování v bocích při chůzi v podpatcích. Věděli jste, že ono pohupování udržuje stabilitu, která je díky zvednuté patě narušena?

Prodlužují nohy

Vaše postava bude v botách na podpatcích vypadat lépe. Podpatky totiž opticky prodlužují nohy a tím také celkově zeštíhlují postavu.

Posilují pánev a zajišťují lepší sex

 Ačkoliv je to k neuvěření, chození v podpatcích posiluje svaly pánevního dna, čímž zvyšuje vaši sexuální výkonnost. Pozitivně ale působí také na močový měchýř, střeva a dělohu, takže budete mít v pozdějším věku menší riziko inkontinence a střevních potíží.

Fakta proti

Přetěžují páteř

Pata zvednutá deseticentimetrovým podpatkem devastuje páteř. Přirozenou polohou těla není stát na špičkách.

Přetěžují nohy

Pokud nosíte často boty s ostrou špičkou, zaděláváte si na deformaci prstů – klenba nohy je totiž mnohem širší než skulinka, do které ji máte vměstnat! Chození ve vysoké obuvi dále zkracuje šlachy, přetěžuje kyčle a klouby a podporuje vznik zánětu žil. A perlička na závěr – může být dokonce i příčinou bolestí hlavy!

Nejsou pohodlné

V botách na vysokých podpatcích toho moc nenachodíte – a pokud přece jen, pocítíte to v podobě bolavých nohou.

Móda nebo zdraví? Najděte kompromis!

Už odmalička víme, že pro krásu se trpí. Stojí ovšem trpět natolik, že si zničíme zdraví? Stejně jako ve všem lze i tady najít kompromis. Negativní důsledky chození ve vysoké obuvi platí jen pro podpatky vyšší než 6 centimetrů. Stanovte si proto tento limit a obuv, díky které povyrostete o mnoho více, noste jen při výjimečných příležitostech. Kupujte také vždy jen kvalitní a pohodlnou obuv a pro všechny případy u sebe vždy mějte náplasti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies