Pohlavní nemoci - jak se zjišťují

Máte podezření na nějakou pohlavní chorobu, ale nevíte, za jak dlouho po rizikovém pohlavním styku se pohlavní choroby dají zjistit? Chlamydii a kapavku váš lékař odhalí už po týdnu, kdežto testy na ostatní pohlavní choroby se dělají až po třech měsících.
Označené zkumavky s močí

Pohlavní nemoci, které se vyšetřují po týdnu

Chlamydie, kapavka

Tyto hodně obvyklé pohlavní choroby odhalí vyšetření moči nebo vaginální výtěr. Obě nemoci jsou zrádné tím, že jej může mít váš milenec aniž by ho obtěžovaly nějaké příznaky. Dokáží mimo jiné přivodit i problémy s otěhotněním. Léčí se antibiotiky.

Pohlavní nemoci, které se vyšetřují po 3 měsících

Syfilis

odhalí krevní testy a léčí se penicilinem. Neléčený syfilis může způsobit srdeční potíže, demenci nebo dokonce i ohrozit váš život.

Herpes

se projevuje puchýři na genitáliích, ale může vás napadnout aniž by se takto projevil. Proto se raději po třech měsících nechte vyšetřit. Vir ve vás už sice zůstane, ale díky lékům se sníží riziko, že někoho nakazíte a nebudou se vám dělat puchýřky.

AIDS

vyšetření na AIDS se dělá z krve a je důležité jej podstoupit co nejdříve kvůli včasné léčbě. Výsledky se dozvíte asi za deset dní.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies