Pomelo - jestli chcete zhubnout, jezte ho častěji

Citrus grandis neboli pomelo je mezi citrusovými plody tím největším ovocem. Někdy se mu také říká pumelo. Pochází z jihovýchodní Asie, ale najdete ho volně růst i v Malajsii, Thajsku či Indonésii.

Pomelo je králem citrusů

 

Pomelo je skvělým pomocníkem při hubnutí

 

Je to ideální ovoce nejen pro ty, kteří se chtějí zbavit nějakých těch kil navíc, ale měli by si ho častěji dopřát i ti, jenž se snaží udržovat ve skvělé kondici. Při konzumaci pomela musíte dodržovat určité zásady. Pokud se domníváte, že rychleji zhubnete a budete zdravější, když ho budete jíst pořád, pak jste na omylu.

 

Všechno má svá pravidla. Denně byste měli zkonzumovat jen 1 či 2 porce ovoce. Pomelo je bohaté na vitamín A, C, obsahuje i důležité minerály - železo, draslík a mangan. Naopak v něm nenajdete látky, jež pro nás nejsou příliš vhodné. V pomelu se nevyskytuje ani sodík, ani cholesterol a už vůbec v něm nenajdete žádné tuky.

 

Pravidelná konzumace pomela pomáhá zrychlit metabolismus, zlepšuje trávení a působí jako antioxidant. Doporučuje se i k léčbě kašle, otoků či zahlenění dýchacích cest. Zasytí vás s minimem kalorií a spaluje tuky. Také bojuje s vysokým cholesterolem.

 

Pomelo - přidejte ho do salátu

 

Jak si na něm můžete pochutnat?

 

  • Čerstvé pomelo
  • Sušené či kandované pomelo
  • Chutná a zdravá svačinka s pomelem

 

Pokud se snažíte shodit nabraná kila, doporučujeme vám pomelo jíst jen v syrovém stavu. Čerstvé pomelo má nejnižší energetickou hodnotu a dokonce i glykemický index. Z hodnot glykemického indexu můžeme zjistit, jak rychle se nám vstřebává cukr do krve. Vyhýbejte se i přezrálému ovoci, u kterého je vyšší hodnota glykemického indexu a obsahuje i mnohem více kalorií.

 

Sušené a kandované pomelo byste měli jíst jen občas, protože se těmi úpravami zvyšuje glykemický index i energetická hodnot. Možná vám sušené či kandované pomelo bude lépe chutnat, avšak nečekejte, že v něm bude stejné množství blahodárných látek, jako v čerstvém pomelu.

 

Pomelo můžete přidat i do salátu, kterému tak dodáte nádech exotiky. Hodí se k němu rajčata, okurka a také pražená šalotka. Pomelo si můžete dát i k snídani. Vyzkoušejte lahodnou kombinaci bílého jogurtu, pomela a sypaného müsli.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies