Poruchy menstruace

Ženy jsou při menstruaci často podrážděné a trpí bolestmi. Někdy se také stane, že menstruace přijde dřív, později nebo vůbec. V čem je příčina a jak se podobným problémům vyvarujete se dozvíte v tomto článku.
List kalendáře s čísly a anglickými názvy dnů

Menstruační poruchy a jejich příčiny

Kvasinky

Kvasinka jménem candida albicans žije v ústech, pohlavním ústrojí a v trávicím traktu každého člověka. Pokud se ale přemnoží, začne dělat problémy a může vám způsobit poruchy menstruace. Máte-li během menstruace pocit horkosti v břiše nebo mimo menstruaci svědivý výtok, kvasinková nemoc jménem kandidóza se zabydlela i u vás. Příčinou může být nějaká infekce, kterou jste prodělala, neboť užívání antibiotik přemnožení kvasinek podporuje. Na vině může být také přebytek cukru ve vašem jídelníčku. Vznik kandidózy podporuje i nošení těsných kalhot a kalhotek. Kvasinkám se totiž nejvíce daří ve vlhkém, neprodyšném prostředí. Bojovat proti kandidóze můžete česnekem, křenem a kysaným zelím, ale zaručená je pouze léčba chemickou cestou. Neodkládejte tedy návštěvu gynekologa. Předepíše vám příslušné léky, které učiní kandidóze přítrž.

Endometrióza

se projevuje silnými menstruačními křečemi a bolestmi bederní části páteře. Jedná se o onemocnění, kdy se tkáň děložní sliznice objevuje na jiných orgánech. Tato tkáň reaguje na hormonální změny a každý měsíc krvácí. Krev nemůže normálně odtékat a způsobuje tak vážné záněty, srůsty a cysty. Proto silné bolesti při menstruaci nepodceňujte a poraďte se se svým gynekologem.

Hubnutí

Pokud jste rychle a hodně zhubla, může dojít k vynechání menstruace. Tuková tkáň pomáhá přeměňovat hormony důležité pro menstruaci, proto je jí v určitém množství v těle potřeba. Jakmile dojde k vynechání, navštivte lékaře. S každým vynecháním se snižuje riziko plodnosti.

Stres

Stres, který považuje tělo za nepřiměřený, vám rozhodí periodu. Může dojít k posunutí menstruace nebo i k jejímu úplnému vynechání. Více odpočívejte a nepřepínejte se.

Deprese

Pokud trpíte depresí, máte na problémy s menstruací zaděláno. Vše negativní, co prožíváte, se projeví na vašem organismu. Zkusit můžete sport, meditaci, ale nejúčinnější bude pomoc odborníka.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies