Posilněte imunitu!

Přichází období, kdy nás většinou nemine nějaké to nachlazení a nebo dokonce chřipka. Jak proti tomu účinně bojovat?

žena s čajem v ruce

Jestliže si zrovna nefandíte ve zdravém stravování, zkuste do svého jídelníčku zařadit alespoň několik zázračných potravin, které vám posilní imunitu.

Zázvor a česnek

Jednou z těchto potravin je rozhodně zázvor. Nejen během nachlazení a chřipky, ale také preventivně pijte zázvorový čaj. Zázvor se dá v kuchyni využít i jinak, můžete ho klidně přidat do různých pokrmů. Pokud zázvor zařadíte do vašeho pravidelného jídelníčku, snížíte tím jednak riziko vzniku onemocnění dýchacích cest a když jste nemocní, může vám přinést úlevu od nevolnosti. Česnek je něco jako přírodní antibiotikum, bohužel konzumace česneku zrovna nevoní a tak dáváme přednost jiným zdrojům. Vyzkoušejte třeba kustovnici nebo oříšky.

Zdravé zažívací ústrojí

Zdravé zažívání rovná se silný imunitní systém, proto byste měli do jídelníčku zařadit kyselé zelí, tempeh, jogurty a kysané mléčné výrobky, které napomáhají udržovat naše zažívání v pořádku. Bobulovité ovoce dokonce likviduje bakterie, jako jsou stafylokoky, E. coli nebo salmonela.

Vitamíny

Citrusové plody, šípky nebo rakytník nám dodají vitamin C, který má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Navíc působí jako antioxidant a tím chrání naše buňky před škodlivými vlivy.

Zdravé tuky

Pokud chcete udělat ještě něco navíc, zařaďte do jídelníčku také zdravé tuky, jako jsou avokádový olej, ořechový olej, olivový olej nebo lněný olej.

Otužování

Kromě zařazení těchto potravin do svého jídelníčku se můžete pokusit pravidelně otužovat, neboť otužování napomáhá zvyšovat obranyschopnost organismu. Sprchování studenou vodou o teplotě 20°C postačí, když to budete provádět denně alespoň dvě minuty.

Kočetiny v teple

Nohy v teple jsou také základ toho, jak předejít vzniku onemocnění. Prochladnutím končetin se snadno můžete nachladit.

 

Dopřejte si také kvalitní spánek, nezapomeňte ani na dostatečný pohyb a hlavně pitný režim.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies