Potraviny, po kterých se nepřibírá

Ať už si chcete zlepšit postavu, nebo chcete udělat něco málo pro své zdraví, poradíme vám, po kterých potravinách rozhodně nepřiberete. Po Vánocích a těch horách dobrého jídla a pití vám možná i prospěje, když si na chvíli odlehčíte jídelníček.

Potraviny, po kterých se nepřibírá

 

Potraviny, které vám dodají energii, ale zároveň vám nehrozí, že naberete nechtěná kila

 

  • Řapíkatý celer - Tato skvělá křupavá zelenina s výrazným aroma se skládá hlavně z vlákniny a vody, která tvoří až 75 %. Kromě toho v ní najdete i vitamín A, C a K. Je bohatá i na hořčík, fosfor a draslík. Řapíkatý celer má odvodňovací účinky a umí skvěle dochutit pokrmy tak, že již nebudou vyžadovat příliš mnoho soli.
  • Grapefruit - Má tak akorát sladkou chuť a přitom je toto ovoce bez nadbytečných kalorií. Snižuje cholesterol, má protizánětlivé účinky a skrývá se v něm spousta energie. 
  • Listová zelenina - Listová zelenina obsahuje vodu a vlákninu v poměru 50:50. Ve špenátu navíc najdete i větší množství vitamínu B. Obsahuje i vitamín A, vápník, železo a aminokyselinu, které pomáhá zvyšovat tvorbu bílkovin v těle. Kromě špenátu si můžete pochutnat také na kapustě, která je bohatá na vitamín A a draslík, takže působí jako účinná prevence proti rakovině.
  • Libové maso - Maso obsahuje spoustu bílkovin, takže je ideální potravinou, která nás zasytí a dodá energii. Můžete si připravit krůtí, králičí, vepřové nebo kuřecí. Raději si jej však připravte v troubě nebo na grilu. Smažené maso si dejte spíše výjimečně.

 

Máte rádi sladké? Tyto nezdravé potraviny můžete nahradit i něčím zdravějším.

 

  1. Místo bílého cukru, který asi nejvíce škodí našemu zdraví, můžete použít agáve, stévii, med nebo také javorový či datlový sirup. I ovocný cukr nebo ovoce může posloužit jako skvělá a zdravější náhrada cukru.
  2. Pokud milujete čokoládu a nechcete se této dobroty vzdát ani za nic, tak pro vás máme dobrou zprávu. Jestli si koupíte kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa, můžete si její jemnou, lahodnou chuť užívat i nadále. Jen si ji dopřávejte v menším množství. Pamatujte, že všeho moc škodí.
  3. Oblíbili jste si sladké snídaně? Vyměňte koláče a buchty za kaši z pohanky, kuskusu, bulguru a podobně. Můžete si ji posypat oříšky, skořicí, kakaem a přidat i pár kousků šťavnatého ovoce.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies