Poznejte své tělo a zhubnete!

Pravidelný stres, negativní náhled na svět, nesprávná činnost enzymů… To vše může mít vliv na hubnutí. Chcete zhubnout? Poznejte své tělo!

Žena s pootevřenými ústy držící jablko

Sledujte vliv enzymů

Každé tělo je jiné a každé má také jinak naplánováno maximální činnost trávících enzymů. Abychom potravu co nejlépe zužitkovali, je zapotřebí si všímat, kdy nám enzymy začínají pracovat (obvykle se to projevuje pocity hladu, kručením v břiše). Měli bychom tedy jíst pravidelně, malé porce jídla a až budeme mít pocit hladu. Nemá smysl jíst něco s donucením, jen proto, že musíme.

Myslete pozitivně

„Jsem moc tlustá", „Nemám co na sebe, tak nikam nejdu"... Už jste někdy tyto věty vyslovily? Určitě ano. Není snad žádná žena, která by si někdy na svou postavu nestěžovala... Ovšem je rozdíl stěžovat si, když máte 1 až 2 kila navíc, a nebo když máte takových 20 kilogramů navíc. Tak či tak, výše uvedenými větami si rozhodně na sebevědomí nepřidáte. Čím více budeme uvažovat negativně a říkat takové věty, tím hůře vám půjde hubnutí.

Snažte se myslet pozitivně a negativní věty nahradit větami ve stylu: „Do léta pár kilo shodím, abych si mohla koupit ty nové plavky, co mají v mém oblíbeném obchoďáku."„Sice pár kilo navíc mám, ale mému příteli (manželovi) se líbím taková, jaká jsem. Překvapím ho a pár kilogramů zhubnu. Pokusím se pravidelně jíst a cvičit a uvidíme, jak mi to půjde."

Relaxujte - odbouráte nejen stres, ale také kilogramy

V dnešní uspěchané době je stres u většiny lidí na každodenním programu. Problémy v práci, ve škole či v rodině... i tyto problémy mohou mít vliv na hubnutí. Pokud se navíc stresujete i ze své váhy, věřte, že vám hubnutí půjde ještě hůře.

Čím více se totiž budete stresovat, tím hůře se vám budou přebytečné kilogramy shazovat. Důležité je pravidelně jíst, rozhodně zapomeňte na radikální diety. Ty vašemu tělu spíše uškodí, než-li pomohou. Ve výsledku byste „drasticky" shozená kila stejně nabrali zpět.

Jak tedy se stresem bojovat? Pravidelnou relaxací. Najděte si svůj vlastní způsob, jak si co nejlépe odpočinout (jak po fyzické, tak i psychické stránce). Návštěva fitness centra, kurz jógy, plavání a nebo například pouhé poflakování u televize... Každý má svůj vlastní způsob, jak se co nejlépe uvolnit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies