Pozor na rizikový sex

Vyzývavé pohledy, letmé doteky, v mnoha případech sebevědomí posíleno alkoholem. Vše směřuje k pohlavnímu aktu, jeden druhého neznáte, ovšem jen málokdo si v takové situaci vzpomene na svou bezpečnost…

Nohy trčící z pod peřiny

Co je rizikový sex?

Zahrnujeme zde vaginální styk, což je soulož se ženou. Riziko nákazy zvyšuje nedostatečné zvlhčení či jiná pohlavní nemoc, proto je více než vhodnou variantou užití lubrikačního gelu, prezervativu a zvolení bezpečnějších sexuálních praktik. U tohoto způsobu pohlavního kontaktu existuje další riziko a to je nežádoucí těhotenství. Rovněž musíme dbát na bezpečnost při análním sexu (soulož do konečníku), kde je rizikový faktor ještě vyšší a možnou hrozbou je i nakažení žloutenkou, poranění sliznice či rakovina konečníku.

Menší riziko neznamená žádné riziko!

Existují způsoby, které jsou více předvídatelné a pro mnohé se zdají naprosto bezpečné. Opak je ale pravdou, i zde je nutno se chránit. Mezi méně riskantní se řadí orální sex neboli felace, což znamená dráždění pohlavních orgánů ústy. Riziko zde představuje výron semene do úst nebo jiná pohlavní nemoc, jako například kapavka a syfilis. Ochranou je nedovolit výron semene do úst nebo užití prezervativu.

Rovněž zde spadá méně známý výraz anilinctus – orální dráždění jazykem v řitním otvoru partnera, zde existuje možnost přenosu bakterií a infekcí. Ani sexuální pomůcky nejsou ochráněny před nebezpečím nákazy. Vibrátory by měla používat jen jedna osoba a při vypůjčení jiné osobě nezapomenout na kondom.

Držte touhu pevně v rukou, je to bezpečnější

Samozřejmě jsou chvíle, kdy prostě musíte ulevit svému vnitřnímu požadavku. Ale jste bez ochrany nebo vás tlačí čas, chcete jít na to hezky pomalu. Důvody jsou všelijaké pro zvolení bezpečnějších sexuální praktiky, kterou je vzájemná onanie ( dráždění pohlavních orgánů partnery navzájem rukama ). Tento způsob je prakticky bez rizika přenosu HIV, ovšem i zde existuje jisté riziko pro přenos kapavky.

Nejčastějším vyznáním lásky, chtíče, čehokoliv je francouzské líbání (líbání s jazykem). Tento „ocucávací“ rituál je prakticky bez rizika přenosu HIV, pokud se vzájemně nekoušete do krve. Jediným neduhem je, že se probudíte s oparem.

Stud - branou do pekel

Rozsáhlá australská studie přišla se zajímavým zjištěním, dle ní stydliví a méně komunikativní jedinci podnikají nebezpečný sex nejčastěji. Problémy hovořit na rovinu o ochraně a užití prezervativu při prvním sexu s neznámým či novým partnerem má dle výzkumu 63 % mužů a 52 % žen. Čím je to způsobeno? Ostýchaví lidé se hůře seznamují, a když se dostanou až k možnosti pohlavního aktu, neodváží se hovořit o bezpečnosti sexu. Navíc zde velkou roli hraje alkohol, nebo jiný stimulant, který posilňuje samotný akt a bezpečnost nechává v pozadí. Myslete na svou budoucnost a nebojte se vyslovit své obavy z nechráněného sexu, vyplatí se to.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies