Práce - snižte pracovní zátěž

Máte za sebou další namáhavý pracovní týden. Přijdete domů a netoužíte po ničem jiném než na chvíli úplně vypnout...připomíná vám to vaši situaci? Jste bez energie a nemáte chuť si ani povídat s partnerem a dětmi? Změňte to!

Muž s rukama přes obličej

Máte náročnou práci

Známý obrázek. Přijdete z práce a toužíte už jen po klidu. Situace trvá celé týdny a zlepšení je v nedohlednu - práce stále přibývá.
Vytrvale se vám vrací myšlenky, co všechno ještě musíte stihnout a zabýváte se prací i večer a o víkendech. Pocit bezvýchodnosti - víte, že to takhle nemůže dál pokračovat.
Možná jste situaci řešili i se zaměstnavatelem, ale ten vás nemotivoval. Když se v práci stále nic nemění k lepšímu, je možné, že ztratíte pochopení a budete hledat východisko v podobě výpovědi.

Dotýká se vás pracovní zátěž?

Možná jste na tom podobně- vaše práce je zajímavá, ale zároveň vnímáte, že se množství nároků neustále zvyšuje. Výpověď nemusí být štastné řešení, tato situace se vám může často opakovat a životopis, kde vyjdou na povrch časté změny, není nejlepší vizitkou.

Práce a pocit spokojenosti

Mít energii i po práci. Je to vůbec možné? Ano! Pocity štěstí a spokojenosti plodí energii. Stačí, když budete z vlastní práce cítit, že jste šikovní, že vám jde práce a povinnosti dobře od ruky.
Pokuste se být v práci šťastní. Při plnění úkolů se soustřeďte na skutečně důležité věci, dotazy ostatních řešte až po dokončení pracovního úkolu.
Odpovídáte-li neustále na dotazy kolegů a řešíte právě příchozí e-maily, jste v neustálem stresu a nic neuděláte pořádně.

V práci dosáhněte pocitu štěstí

Pocitu štěstí dosáhnete disciplínou a vytrvalostí. Chce to systém. A nemějte si za zlé, že nevyhovíte vždy všem a hned!

Lepší uspořádání práce - bez stresu

Pracujete opravdu efektivně? Využíváte všechny dostupné technické možnosti? Využíváte své organizační schopnosti? Racionalizace práce a stanovení hranic je základem práce a pracovního procesu.
Nic neodkládejte na později a a řešte všechny úkoly - důležité i méně významné. Čím méně budete plánovat a organizovat, tím více budou vaši činnost určovat druzí.
Nebudete to vy, kdo řídí práci – práce bude řídit vás. Stanovte si pro každý den pracovní hranice, jen tak jste schopni je dodržet.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies