Prací prášky - vyplatí se investice?

Nechte barevné prádlo zářit sytými barvami! Domácí práce jsou čas od času potřeba. Praní je téměř každodenním rituálem a s výběrem prášku si ví rady jen málo žen a mužů. Jste stále na pochybách, zda se investice do dražších pracích prášků vyplatí?
Barevné kolíčky na prádlo

Prací prášky na barevné prádlo

Spotřebitelské testy jasně říkají, že prací prostředky určené přímo na barevné prádlo se vyplatí. Prací prášky na barevné prádlo obsahují méně bělidel, jsou vůči barevnému oblečení šetrnější.
Na vlnu a hedvábí byste měli používat pouze jemné prací prostředky (enzymy obsažené v obvyklých prášcích mohou vlnu i hedvábí poškodit).

Prací prášky na prádlo bílé

Na bělost podle spotřebitelských testů stačí obyčejnější prášky. Výjimkou je viskóza, kde byly patrné lepší výsledky při použití speciálních a dražších pracích prášků (určeny přímo na bělení prádla).
Přičemž platí, že tekuté prášky mají horší účinek, než klasické sypké prací prášky.

Speciální prací prášky na černé prádlo

Speciální prostředky na praní černého prádla jsou podle spotřebitelských testů neúčinné. Černé prádlo bledne úplně stejně jako při použití klasických pracích prášků. Šetřete peníze, ani přes svou vysokou cenu nedokázaly tyto speciality přesvědčit.

Prací prášky, skvrny a vůně

Nevíte si při praní rady. Prádlo nevoní a zůstávají vám na prádle zbytky pracího prášku?
  • Zbytky pracího prášku na prádle - nepřehnali jste to s množstvím prádla? Narazíte-li na bílé skvrnky a špatně rozpuštěné částečky prášku, na vině je příliš naplněný buben pračky. Příště dejte méně prádla a bude po problému.
  • Prádlo nevoní - důvodem je opakované praní při nízkých teplotách. Nízké teploty nedokáží zničit mikroorganismy, proto čas od času vyperte prádlo na vyvářku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies