Pravidla volného vztahu

Volný vztah je hlavně mezi mladými lidmi oblíbenou variantou moderního partnerského vztahu. Aby ale skutečně fungoval, je třeba zvážit všechna pro a proti a dodržovat určitá pravidla.

Žena s mužem tvářemi opření o sebe

Jak vypadá volný vztah?

Velice jednoduše. Děláte si, co chcete, chodíte na večírky, stýkáte se s přáteli, chodíte plavat nebo hrát tenis. On zase v klidu domova hraje počítačové hry, večer zajde s kamarády na pivo a když se domluvíte, sejdete se a zažijete spolu nádherné odpoledne či večer, zakončený s nejvyšší pravděpodobností sexem. Žádný z partnerů se toho druhého neptá, kam jde a co tam bude dělat, natož aby jej prosil o „propustku“ či si musel upravovat svůj denní rozvrh tak, aby mu vyšlo volno na dobu, kdy není zaneprázdněn ani ten druhý.

Zvažte všechna pro a proti

Na první pohled je jasné, že hlavní výhodou volného vztahu je osobní svoboda. Máte dostatek času na své záliby i přátele, jste sami sobě pánem. Je zde ale také spousta negativ. Protože nejde o lásku, ale především o sex, můžete se cítit vnitřně osamělí. Ve volném vztahu se partneři obvykle nezajímají, čím se ten druhý trápí, co prožívá, jak přemýšlí, je zde jakási citová hranice, díky které ale hrozí vzájemné odcizení. Rizikem je samozřejmě i to, že se jeden z vás do svého partnera zamiluje, bude očekávat více, než mu může volný vztah nabídnout a pakliže druhý necítí totéž, celá jejich epizoda patrně skončí.

Máte volný vztah zkusit? Zjistěte, zda jste vhodným adeptem.

Existují situace, kdy vám volný vztah opravdu může prospět. Například pokud se z jakéhokoliv důvodu nechcete vázat (vážný vztah vás děsí, stále ještě myslíte na svého bývalého nebo jste v období zjišťování, jaký partner je pro vás vlastně ten nej). Výhodné je vyzkoušet výhody nezávazného vztahu také tehdy, narazíte-li na chlápka, se kterým si rozumíte, perfektně vám to klape v posteli, chcete spolu trávit volný čas, ale nějak nepřišlo to hlavní - nejste do sebe zamilovaní.

A to nejdůležitější na závěr – představte si, že svého partnera v obležení krásných dam. Cítíte zlost nebo smutek? Pak zařaďte zpátečku. Volný vztah není pro žárlivé!

Pravidla volného vztahu

Ponechávejte si svobodu

Od volného vztahu se pochopitelně očekává, že svou partnerku/partnera nebudete nijak kontrolovat, něco mu vyčítat či zakazovat.

Ujasněte si své city

Hlavní pravidlo volného vztahu zní – ujasněte si, co chcete. Jste-li například do partnera zamilovaná a na nabídku nezávazného stýkání kývnete jen proto, abyste jej neztratila úplně, je takový vztah předem odsouzený k nezdaru. Podvědomě bude stále toužit po větší náklonnosti, než je vám partner schopen dát.

Stýkání se s jinými partnery

Svoboda volného vztahu samozřejmě zahrnuje i možnost stýkat se s jinými partnery. Se svým „volňáskovým“ si ale předem stanovte, zda si dovolíte, aby se jednalo i o stýkání sexuální. Nechcete-li zvyšovat riziko, že se nakazíte některou z pohlavně přenosných nemocí, raději se domluvte, že jakmile navážete jiný sexuální vztah, ten současný ukončíte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.4 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies