Pravidla zimního líčení

V zimě je pleť náchylnější k poškození a nesprávné líčení může toto riziko ještě zvýšit. Víte, jaké šminky zvolit, aby byly i v době mrazů vaše tvářičky jako růžičky?

Žena s zimní čepicí na hlavě

Make-up chrání vaši pleť

Základem nejen letního, ale i zimního líčení, je make-up. V zimě je pleť mnohem citlivější a make-up ji chrání před promrznutím, je ale třeba umět si vybrat ten správný. Ideální je spíše lehčí, jemnější make-up, který se dobře vstřebává. Hutné make-upy vám z tváře udělají nepřirozenou masku. Pozor také na zvolenou barvu – měla by být stejná jako zabarvení celého vašeho těla – není nic horšího, než kontrast bronzové tváře a sněhově bílého dekoltu a rukou.

Sněhurka nebo Zlatovláska?

Vybledlá pleť nám v zimě moc sebevědomí nepřidá – přesto se vyvarujte příliš častých návštěv v soláriích. Lehounce opálená tvář je fajn, kůže grilovaného kuřete už ale působí jako pěst na oko. Je přirozené, že je pokožka v zimě světlejší než v létě. Oživte ji lehce bronzerem nebo zdravíčky – lépe ale v zimě působí růžové než zlaté.

Líčení očí? Volte tlumené barvy

Výrazné líčení nepůsobí v letní měsících tak neobvykle jako v zimě. Období mrazů a klidu by mělo korespondovat s vaší vizáží. Neznamená to, že se máte vzdát svých oblíbených barev, jen by měly být tlumenější. Lépe působí také chladnější než teplé tóny.

Vaše rty ochrání i správná rtěnka

Pozor na matné rtěnky – vaše rty budou díky nim vysušené a náchylnější k popraskání! Volte raději hydratační výrobky, například řada Hydra Extreme od Maybelline působí stejně jako balzám na rty. Překvapivé jsou i cenově – za jeden kus zaplatíte přijatelných 109 Kč. Používáte raději lesk na rty? Červenou nebo růžovou konturkou obtáhněte obrys rtů a jemně ji rozmázněte do ztracena. Poté aplikujte lesk.

Zimní péče o pleť

Můžete zvolit jakkoliv úžasné líčení, ale pokud je vaše pokožka podrážděná nebo unavená, nikdy nedosáhnete dokonalého make-upu. V zimě kůže rychleji ztrácí vláhu – každý den ji proto ošetřete hydratačním krémem a jednou za týden jej důkladně očistěte peelingem. Hydratační krém lze použít i jako podklad pod make-up, zvláště v době, kdy venkovní teplota klesne na bod mrazu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies