Přechozený vztah?

Chodíte spolu několik let, žijete spolu, rozumíte si, znáte se navzájem téměř dokonale. Vypadáte jako ideální dvojice. Ale.. Pohled na vašeho partnera vás už nevzrušuje a dokonce se zabýváte myšlenkou, zda je ten pravý. Čím to je? Přechodili jste se!

Muž se ženou u lavičky otočení zády k sobě

Přechozený vztah - co to je?

Přechozený vztah je ta fáze společného soužití, kdy se oba partneři cítí dobře, ale je pro ně těžké v soužití pokračovat.

Příčiny přechozeného vztahu

Víte o sobě téměř všechno

Chodíte spolu několik let a znáte se naprosto dokonale. Víte přesně, co váš partner v příští chvíli řekne a znáte dokonale všechny jeho historky. Ale právě proto už vám leze na nervy, když je slyšíte po stopadesáté. Pomalu vám začnou vadit i drobnosti a uvažujete, jestli má vůbec smysl s vaším partnerem zůstat.

Záchrana vztahu

Pokud ví vše o vaší minulosti, snažte se zahalit do závoje tajemství alespoň přítomnost. Věnujte se nejen jemu, ale i svým vlastním aktivitám a dělejte se vzácnou. Nechte si pro sebe v životě alespoň jednu oblast, do které necháte partnera nahlédnout třeba jen za odměnu. A nesvěřujte se příteli s detaily svých minulých vztahů.

Svatba v nedohlednu

Po několikaletém chození už toužíte po snubním prstýnku a váš partner nechce o svatbě ani slyšet. Můžete mít pocit, že to s vámi nemyslí vážně, což nemusí být vždycky pravda. Pokud už ale toužíte po pětičlenné rodině a on není zrovna rodinný typ, riziko rozchodu je vysoké.

Záchrana vztahu

Protože stojíte na mrtvém bodě a potřebujete se ve vztahu dostat někam dále, je třeba učinit nějakou změnu. Pro společné bydlení nebo pro dítě se ale musíte rozhodnout oba. Pokud spolu jste ale jen ze zvyku a z pohodlnosti a necítíte k sobě nic, co by stálo za záchranu vztahu, není důvod, proč v něm dále setrvávat.

Nekomunikujete spolu

Po určitém období se můžete ocitnou ve fázi, kdy nemáte důvod, proč se s partnerem rozejít, ale zároveň ve vztahu chybí šťáva a nastupuje stereotyp. Nemáte už ani chuť se svým partnerem něco probírat. Podřizujete se jeden druhému, jen aby jste spolu nemuseli komunikovat.

Záchrana vztahu

Vzájemná lhostejnost je příznakem rozpadajícího se vztahu. Pokud se nepřinutíte a nepromluvíte si o tom, co od vztahu očekáváte, dříve nebo později se stejně rozejdete.

Nedostatek vzrušení

Přitažlivost, kterou jste k sobě cítili na začátku vztahu, je pryč. Milování vnímáte jako povinnost a při sexu myslíte na cokoliv, jen ne na svého partnera.

Záchrana vztahu

Vašeme vztahu chybí zpestření. Zavažte sobě nebo svému milému oči šátkem, oblečte se do kostýmu odvážné školačky, zkrátka vymyslete cokoliv, co přinese do vaší ložnice inovaci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies