Přestaňte na hubnutí myslet

Přemýšlíte nad tím jakou zaručenou dietu jste ještě nevyzkoušela? Myslíte si, že jste vyzkoušela snad všechno, ale pořád nic? Pak přestaňte hledat, ale zamyslete se sama nad sebou.

Ženská tvář opřená o ruku

Přestaňte na hubnutí myslet

Už jste vyzkoušela všechny diety, a pořád nejste spokojená? Dochází u vás k neustálému odříkávání? Nesníte jídlo, aniž by jste si předem nespočítala kalorie? Obviňujete se z toho, že jste neměla dostatečnou vůli dodržet zase další „zaručenou“ dietu? Což abyste se na chvíli zastavila a přemýšlela nad tím, o co se vlastně pokoušíte.

Hubnutí – jak uvažuji?

Co se vám vybaví při slově dieta? Podle průzkumů by většina žen odpověděla, že něco jako: odříkání, hlad, lednice, tloušťka, stres… Jen málo lidí myslí na něco pozitivního – budu se stravovat zdravěji, začnu lepší život, budu mít krásné tělo. Pokud se vám vybaví vždy „obrácená strana mince“, pak věřte, že nedosáhnete vysněných výsledků. Budete se nepřirozeně hlídat, vaše hlava bude zablokována. Nemůžete dosáhnout cíle prostředky, které odporují vašemu přesvědčení.

Hubnutí a diety

Je známo, že základem hubnutí je dostatek pohybu a zdravá a vyvážená strava. Problém je ten, že nikdo se nedokáže stále hlídat. Proto je varianta léčebných minerálních kúr lepší, než drastické diety, je totiž přirozená. Většina žen, které zhubnou pomocí nějaké speciální diety tvrdí, že po jejím skončení kila nabrala zpátky. I nad tím už dietologové bádali. A zřejmě přišli na to, že za vším by se měla hledat psychika.

Hubnutí a naše vztahy

Pokud nemáme urovnané vztahy uvnitř rodiny a náš život se hroutí, pak zřejmě nebude mít zamýšlena dieta účinek. Vyjde naprázdno. Nepovzbudí nás ani to, když nám někdo neustále předhazuje to, jak vypadáme. Naopak může docházet k opačnému cíli: začneme se bránit intuitivně tím, že nám začnou kila naskakovat. Na počátku bychom se měli oprostit od vlivu okolí a urovnat si vztahy. Pak možná půjdou kila sama od sebe dolů.

Hubnutí – máme se rádi

Aby docházelo k našim vytyčeným přáním, musíme si vážit samy sebe. Zhubnout zpravidla chceme tehdy, když nejsme se svou postavou spokojeny. Jenže: pokud své tělo nesnášíme a obviňujeme se, pak nemůžeme očekávat, že se bude chovat naše tělo přesně podle toho, jak samy chceme. Nejprve bychom se měly smířit samy se sebou. Hubnutí není závod s časem, chce to jen trpělivost a vůli. A nic neuspěchat.

Hubnutí a emoce

Je spousta emocí, které člověku ničí život. Strach, smutek, hněv, hanba, úzkost. Pokud se jim snažíme čelit, přijímat pozitivní energii, radovat se a být optimističtí – stávají se hybnou silou pro všechny změny, které chceme ve svém životě učinit. Pokud problémy „stravujeme“ nemůžeme očekávat pozitivní výsledky.

Hubnutí a ideál

Všechny bychom chtěly tělo jako manekýna, ale na to je nutné rezignovat. Musíme brát v úvahu naše geny, tělesné předpoklady. K ideálu se můžeme maximálně přiblížit, ale co nejpřirozenější cestou. Když si to uvědomíme, obvykle se dostaví úleva a jsme připraveni udělat krok k rozvinutí vlastní osobnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies