Přibírání během menopauzy

Jsou dva způsoby, jak přistoupit k tomuto období zanikající pohlavní činnosti. Ten první je případ ženy, jejíž váha se stále pohybovala v mezích normálu, ten druhý je případ ženy, která již dlouhá léta zápasí se svými přebytečnými kily.

Tvář starší ženy

Obě tyto ženy si však kladou stejnou otázku: „Tloustne se při přechodu? Jsou kila, přibraná v tomto období, bez ohledu na společensko-kulturní předsudky a módní požadavky, nebezpečná? A jak můžeme tomuto přibírání na váze zabránit?

Tloustne se při přechodu?

Pouze 50 % žen při přechodu přibírá na váze a tento přírůstek se pohybuje mezi 2 až 5 kg. Projevuje se zvýšenou chutí a zvláštní zálibou v jednoduchých cukrech (pečivo, cukrovinky, ovoce, sušenky), změnou chuti, spojenou s úbytkem vyměšovaných hormonů z vaječníků, jelikož tyto přestávají fungovat.

Menopauza - vyrovnejte se se změnou

Se stejnými chuťovými výkyvy se ostatně setkáme pokaždé, když se vychyluje hormonální hladina:

  • v pubertě
  • na začátku těhotenství
  • na konci každého cyklu (jde o přejídání ve dnech, které předcházejí menstruaci)

Rozšíříme-li tyto fyziologické jevy o psychologický rozměr, vše záleží na tom, jak se se změnou vyrovnáme.

Ohrožující jevy během přechodu

Dieta je tím důležitější, čím více máte ohrožujících jevů: cukrovku, vysoký krevní tlak, srdečně-cévní nemoc, kouření, příliš cholesterolu anebo triglyceridů, sedavé zaměstnání, stresovou práci anebo špatný životní styl. Při těchto jevech je absolutně nutné hubnout nebo netloustnout.

 

Rozhodnutí usnadňuje to, že již chodíte k vašemu lékaři, abyste se zbavily návalů tepla a záchvatů nočního pocení, které jsou důkazem toho, že vaječníky již přestaly pracovat. Jde o přizpůsobování vašich stravovacích potřeb výdejům, které se snížily.

Netrapte se závistí při pohledu na štíhlé dívky, žijte uvolněně a dívejte se do budoucnosti s důvěrou. Nevyhýbejte se pohybu a pěstujte si dobrou náladu, abyste prožily tuto fázi svého života šťastně.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies