Přichází čas detoxikace!

Příchází období, kdy se s jarní očistou organismu doslova roztrhne pytel. Všude budou nabízet nejrůznější doplňky a kůry pro snadnější očistu organismu. Můžete si úplně vystačit sami! Stačí dodržet pár pravidel, mít se ráda a zařadit do jídelníčku několik čistících pomocníků a uvidíte, jak se budete cítit čistá.

Žena s roztaženýma rukama u vody

Některé čistící kůry dokáží člověka natolik potrápit, že to chceme mít co nejrychleji za sebou. Ale taková drsná procedura není nutná. Poradíme, jak se snadno zbavit škodlivin z těla.

Zdraví z mladého ječmene

Buď si doma nechte ječmen vyklíčit a nebo si skočte do lékárny pro prášek z ječmene, ten se dá rozmíchat ve vodě a popíjet. Mladý ječmen vám dá novou sílu do života. Hravě si poradí s překyselením organismu a obsažený chlorofyl brání vstřebávání rakovinotvorných látek v tenkém i tlustém střevě.

Aloe vera

Blahodárný účinek aloe vera znali už Egypťáné před naším letopočtem. Tuhle rostlinku nazývali rostlinou nesmrtelnosti. Věděli co říkají, vědci totiž odhalili přes dvě stovky látek, které mají pozitivní účinek na náš organismus. Pijte nápoje s obsahem aloe vera a pročistíte si játra, ledviny i střeva. Pozor, aloe vera se nedoporučuje těhotným a kojícím ženám.

Sladkovodní řasa

Chlorellu si můžete dopřát ve formě tablet. Chlorella odstraní z organismu jedovaté kovy, které na sebe umí navázat. Sladkovodní řasa obsahuje velké množství antioxidantů, které jsou pro jarní detoxikaci nepostradatelné, krom toho chlorella posiluje imunitu a zmírňuje zápach z úst.

Semena jitrocele indického

Víte o co jde? Psyllium vám jistě něco říká. Jde o vlákninu, která se získává ze semen jitrocele indického. Dejte si lžičku této vlákniny, zapijte ji dostatkem vody. Vláknina v trávicím traktu nabobtná, tedy nasaje vodu a zrychlí průchod potravy. Psyllium zvyšuje také vylučování LDL cholesterolu, čímž tedy přispívá ke snížení jeho hladiny v krvi.

Lék Indiánů – Yucca

Umění indiánských léčitelů oceňuje blahodárné účinky yuccy odjakživa. Yucca díky obsahu saponinů odvádí z organismu toxické látky. Máte-li problémy se žlučníkem nečekejte na jaro a užívejte yuccu i během roku. Pomůže i s jinými orgány a čistí krev.

S jarní detoxikací souvisí i řada dalších pravidel. Nezapomínejte na pitný režim. V období očisty pijte více vody, aby se škodlivé látky z těla snadněji vyplavovaly. Dejte si kopřivový, pampeliškový nebo řebříčkový čaj. I zelený čaj je pro detoxikaci výborný.

V průběhu detoxikace omezte příjem cukrů, soli a „éček“ na minimum. Tyhle věci organismus zbytečně zatěžují, takže ani přes rok se jimi zbytečně neládujte.

Neměla by chybět ani fyzická aktivita! Pohyb pomůže vyčistit hlavu i organismus, nabije vás dobrou náladou. Tak zkuste lenost porazit, uvidíte, že se to vyplatí.

Důležité je mít se ráda. Pokud se budete neustále kritizovat a bičovat, jarní detox vám k ničemu nebude. Vše dělejte dobrovolně, se sebeláskou, vše pak půjde mnohem lépe.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies