Připravte si svačinu do práce

Svačiny nejsou vůbec špatná věc. Díky nim nebudete v práci ani doma trpět hladem a zvýšíte svůj výkon.

Připravte si svačinu do práce

 

Navíc pokud zvolíte i vhodné potraviny, vyhnete se i tomu, že se zbytečně přejíte a bude se vám chtít spát. Když tedy budete svačit dopoledne a odpoledne, abyste jedli 5x až 6x za den, zvýšíte tím i svou koncentraci. Tělu budete totiž energii dodávat postupně, takže žádná energie nepřijde vniveč.

 

Bez svačiny toho v práci moc nezvládnete a hladověním si tak můžete jedině přivodit další kila navíc. Na svačinu si můžete připravit nejrůznější dobroty, které vám dodají spoustu energie a zasytí vás na delší dobu. Hlavně se vyhýbejte nezdravým lákadlům jako jsou sladké čokoládové tyčinky. Ty vám sice dodají energii ihned, ale později se vám budou ukládat do tukových zásob, což určitě nechcete.

 

Ovesné sušenky

 

Celozrnné sušenky jsou na svačinu přímo ideální. Jsou bohaté na složité cukry, tudíž spolehlivě zaženou hlad. Dokonce pomáhají vstřebávání tryptofanu, což je aminokyselina podílející se na tvorbě serotoninu.

 

A serotonin je vlastně hormon dobré nálady. A když to nebudete přehánět, můžete si je občas natřít i malým množstvím arašídového másla. Takhle se do těla dostane i malé množství bílkovin.

 

Ovoce

 

Věděli jste, že byste měli sníst 5 kousků ovoce či zeleniny denně? Jenže jíst je jen tak za pracovním stolem se moc nehodí a pohodlné to také zrovna není. Pokud si tedy doma neoškrábete mrkev či neoloupete pomeranč, tak si můžete ušetřit čas třeba hroznovým vínem, jablkem či banánem.

 

Jogurty

 

Vytvořte si zásobu jogurtů. Stačí nakoupit větší množství a máte o starost míň. Každé ráno se jen pro něj natáhnete do ledničky. Nemusíte si vybírat jen ty bílé jogurty, ale rozhodně byste se měli vyvarovat baleným pudinkům či jiným pochoutkám, které obsahují šlehačku a smetanu.

 

Slané tyčinky

 

Můžete si koupit takové ty velké křupavé tyčinky. Seženete je v pekařství nebo se po balených tyčinkách poohlédněte v supermarketech. Vezměte si k tomu nějakou hotovou omáčku, měkký sýr, pomazánku, guacamole, hummus či něco jiného, co vám chutná.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies