Přívěsný vozík pro děti - vozík za kolo

Přívěsný vozík za kolo je jedinečnou možností, jak neztrácet možnost jezdit na kole v době, kdy máte malé dítě. Vydejte se na letní výlety po cyklostezkách s dětmi! Jedná se o "kočárkový" vozík, umístěný v závěsu za kolem.
Kolo přívěsného vozíku

Přívěsný vozík - základní informace

Je možné vozit i zcela malé kojence, kteří ještě nedrží hlavičku – 8-10 měsíců. Nosnost vozíku bývá většinou 40 kg, takže vám vydrží do té doby, než bude mít dítě vlastní kolo. Dítě si může ve vozíku hrát, může spát. Jedná se o velmi bezpečnou variantu cestování s dětmi na kole.

Podmínky k používání přívěsného vozíku

Zákon vymezuje, jaké podmínky musí vozík splňovat

  • šířka vozíku - max. 80 cm
  • jiné, než trojúhelníkové odrazky
  • pevné připojení ke kolu

Přívěsný vozík - výhody

Jedná se zřejmě o nejbezpečnější způsob, jak dítě přepravovat. Díky dvěma dalším kolům máte lepší stabilitu, dítě je připevněno bezpečnostním pásem a pokud dojde k nárazu, je chráněno kovovým rámem vozíku. Bezkonkurenční je také ochrana před špatným počasím. Pokud dítě spí, nemusíte jej při zastavení budit. Kolo jednoduše "zaparkujete" s vozíkem.

Přívěsný vozík - příslušenství

K příslušenství vozíku patří obvykle stahovací střecha, síťka proti hmyzu a pláštěnka. Vaše dítě si může uvnitř hrát, může v něm také pohodlně usnout. Vozíky se vyrábějí jedno i dvoumístné.

Přívěsný vozík – pro koho je vhodný

Pokud jste rodina, která tráví prázdniny cykloturistikou nebo vyjíždí často na výlety, vozík je pro vás nejlepším řešením. Pokud vyjedete na kole párkrát za rok, je to zbytečná investice. V takovém případě stačí cyklosedačka.


Pokud už se pro vozík rozhodnete, je nutné si uvědomit, že není možné jezdit po úzkých lesních, polních cestách, je nutné dodržovat přiměřenou rychlost a pro lepší pohodlí dítěte je dobré jezdit s podhuštěnými koly.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies